Een elftal feiten: Excelsior - FC Den Bosch

18 februari 2020

Precies een week na de 3-3 tegen Jong AZ speelt Excelsior Rotterdam aanstaande vrijdag opnieuw een thuiswedstrijd. Dan ontvangen we FC Den Bosch in het Van Donge & De Roo Stadion. Eerder dit seizoen speelden we gelijk in Den Bosch. We kijken vooruit naar vrijdag met een elftal feiten.

Excelsior speelde in de laatste drie thuiswedstrijden gelijk. Alleen in 2002 duurde deze reeks langer, toen de punten vier keer op rij werden gedeeld in thuisduels.

Excelsior wacht inmiddels vier thuisduels op een zege. De laatste keer dat vijf achtereenvolgende wedstrijden op eigen veld niet werden gewonnen, was in 1998.

Alleen FC Volendam (24) en SC Cambuur (21) behaalden in de laatste tien wedstrijden meer punten dan de twintig van FC Den Bosch, dat nog in de race is om de derde periodetitel.

FC Den Bosch is een van de elf ploegen die nog in de race zijn om de derde periodetitel. Met nog twee duels te spelen is de achterstand op koploper De Graafschap vier punten.

Deze wedstrijd wordt in de eerste divisie voor de twintigste keer gespeeld. Excelsior won negen ontmoetingen, FC Den Bosch drie. Het treffen eindigde zeven keer onbeslist.

Excelsior verloor in 1997 voor het laatst thuis van FC Den Bosch (1-2). De zes daaropvolgende wedstrijden leverden vier overwinningen en twee puntendelingen op.

Elías Már Ómarsson kwam in de laatste twee wedstrijden tot scoren. De aanvaller scoorde in 2016, als speler van IFK Göteborg, voor het laatst drie duels op rij.

De ontmoeting in Den Bosch eind november eindigde in een 3-3 gelijkspel. Bij rust leidde Excelsior met 2-1, de gelijkmaker van FC Den Bosch viel zes minuten voor tijd.

Rúben Rodrigues is met twaalf doelpunten clubtopscorer van FC Den Bosch. De Portugees maakte daarmee een kwart van alle Bossche goals dit seizoen.

Bij een overwinning passeert FC Den Bosch Excelsior op de ranglijst en betreedt het een plek die recht geeft op play-offs, waar het tot nu toe alleen na de eerste speelronde stond.

Marinus Dijkhuizen stond als trainer het vaakst tegenover FC Den Bosch en verloor nog nooit (6 keer winst en 2 keer gelijk). Hij won alle drie de ontmoetingen als trainer van Excelsior.

Kaartverkoop
Voor dit duel geldt helaas geen vrije verkoop. Seizoenkaart- en clubkaarthouders kunnen maximaal 8 tickets aanschaffen en actieve klanten (mensen die eerder geregistreerd kaarten hebben aanschaft voor onze wedstrijden) kunnen er maximaal 4 kopen. Heb je vragen of problemen? Stuur dan een mailtje naar ticketing@sbvexcelsior.nl.

Wedstrijdsponsor: Eticoll
Balsponsor: BeGlobal Product Media