Excelsior Barendrecht verliest met 1-3 van PEC Zwolle

24 februari 2020

Excelsior Barendrecht speelde afgelopen vrijdag voor de Eredivisie Cup tegen PEC Zwolle. De ploeg uit Zwolle had het gehele wedstrijd het betere van het spel en dit resulteerde dan ook in een 1-3 nederlaag voor Excelsior Barendrecht.

Eerste kans van de wedstrijd
In de eerste helft had Excelsior Barendrecht moeite met het felle spel van PEC Zwolle. De ploeg van Richard Mank wist de bal niet lang in de ploeg te houden, waardoor PEC Zwolle de bovenliggende partij was. Ondanks dat was het Excelsior Barendrecht met de eerste grote kans van de wedstrijd. Julia Ibes wist Marthe van Erik met een mooie steekbal weg te sturen waarna van Erk op de keeper van PEC Zwolle stuitte. Een mooie aanval van Excelsior Barendrecht die helaas niet werd beloond met een doelpunt. Aan de andere kant van het veld was het na iets meer dan een half uur spelen wel raak. PEC Zwolle kreeg een strafschop en benutte deze, waardoor beide ploegen gingen rusten met een 0-1 tussenstand.

Meer in de duels
In de tweede helft probeerde Excelsior Barendrecht snel iets aan de achterstand te doen. Hierdoor kwam er wel wat meer risico in het spel, waardoor PEC Zwolle in de 50e minuut de score kon verdubbelen. De thuisploeg liet de koppies niet hangen en bleef de duels opzoeken. Dit resulteerde in een aantal doelpogingen, maar helaas voor de ploeg van Richard Mank bleef de aansluitingstreffer uit. Het tegenovergestelde gebeurde aan de andere kant. De aanvoerster van PEC Zwolle wist de bal via de paal in het doel te werken, 0-3.

Eretreffer
Excelsior Barendrecht beloonde zichzelf in nog wel in het laatste deel van de wedstrijd. In de 84e minuut wist Iris van Bokhoven te profiteren van een fout in de verdediging van PEC Zwolle. De thuisploeg zette goed druk waardoor de keepster en de verdediging van PEC Zwolle de bal niet wisten weg te werken. Iris van Bokhoven was er als de kippen bij om die fout af te straffen, waardoor de 1-3 op het scorebord verscheen. Dit was dan ook meteen de eindstand van de wedstrijd.

Volgende week heeft Excelsior Barendrecht de kans om zich te revancheren. Op vrijdag 28 februari speelt de ploeg van Richard Mank weer tegen PEC Zwolle, alleen dan in MAC Park Stadion in Zwolle.