Excelsior zonder Damen en Matthys naar Helmond

6 februari 2020

Na Jong PSV en NAC Breda speelt Excelsior Rotterdam morgenavond opnieuw tegen een Brabantse tegenstander. Dan is hekkensluiter Helmond Sport de tegenstander in het SolarUnie Stadion. Dat Helmond Sport laatste staat in de Keuken Kampioen Divisie zegt Marinus Dijkhuizen niet zo veel.

Niets is gemakkelijk
,,Als je de uitslagen ziet in de Keuken Kampioen Divisie dan zie je dat geen enkele tegenstander makkelijk is’’, zei Dijkhuizen vandaag na de laatste training voor het uitduel tegen de drager van de rode lantaarn. ,,Het zegt dus weinig als je naar de onderste moet. In die zin is niets gemakkelijk in deze competitie. We hebben immers ook niet van Jong PSV en FC Dordrecht kunnen winnen.’’

Aandacht
Dijkhuizen kijkt terug op een uitstekende eerste volledige week als hoofdtrainer van Excelsior. ,,Het was prima weer en we hebben heerlijk kunnen trainen. We hebben naar aanleiding van de wedstrijd tegen NAC Breda beelden laten zien. Ik vond met name de samenwerking back-buitenspeler niet optimaal. Daar hebben we beelden bij gezocht en daarop getraind. We hebben aandacht besteed aan de verdedigende organisatie, maar ook voetballend moeten we meer brengen dan vrijdag.’’

Genieten
,,Dit is een leuke groep om mee te werken’’, zegt hij over zijn team. ,,De jongens willen samenwerken, dat is altijd belangrijk en er zit een goede dynamiek in de groep. De sfeer is ook prima. Met Sander Fischer hebben we een goede aanvoerder die daar een stimulerende rol in speelt. Daar kan ik wel van genieten.’’

Afgehaakt
Richting de thuiswedstrijd tegen NAC Breda had Dijkhuizen maar twee dagen en focuste hij vooral op bepaalde aspecten. Deze week is hij gedetailleerder met de groep aan de slag gegaan. Wat betreft de opstelling denkt hij niet veel wijzigingen aan te brengen: ,,Hervé Matthys is deze week geblesseerd geraakt en Alessandro Damen is vandaag op de training afgehaakt. Zij zijn er morgen dus niet bij.’’

Keuze
Maarten de Fockert zal daarom ook tegen Helmond Sport keepen. Centraal achterin heeft Dijkhuizen de keuze nog niet gemaakt: ,,We kunnen kiezen voor Thomas Oude Kotte of Cameron Humphreys. We moeten even kijken of Thomas 100 procent fit is. Cameron heeft maandag 75 minuten gespeeld met het tweede, maar is nog niet topfit. Die keuze moeten we dus nog maken.’’

Arbitrage
Scheidsrechter: Laurens Gerets
Assistent-scheidsrechters: Stefan de Groot en Danny Kempinga
Vierde official: Jaafar Aafouallah

Kaartverkoop
Supporters van Excelsior Rotterdam kunnen de uitwedstrijd tegen Helmond Sport aanstaande vrijdag alleen met de auto bezoeken. Er zal helaas geen bus rijden. Voor de autocombi is vanuit Helmond wel de restrictie opgelegd dat supporters van Excelsior pas om 17:00 uur hun ticket mogen afhalen bij het stadion van Excelsior. Losse tickets kosten 6 euro en zijn te koop via onderstaande link. Morgen zullen supporters die meereizen per mail informatie ontvangen over het afhalen van de tickets.

Gerelateerd nieuws

za 14 juli 2018

Excelsior neemt Hervé Matthys over van FC Eindhoven

Hervé Matthys sluit per direct aan bij de selectie van Excelsior Rotterdam. De 22-jarige centrale verdediger…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek