Thomas Verhaar: 'Jong AZ is een lastige tegenstander'

13 februari 2020

Tegen Jong AZ hoopt Excelsior Rotterdam morgen een goed vervolg te geven aan de 1-4 overwinning op Helmond Sport. Thomas Verhaar maakte vorige week de snelle openingstreffer in Brabant, terwijl hij eerder in het seizoen ook al voor de fraaie openingstreffer tegen Jong AZ tekende.

Trefzeker
,,Het was even geleden dat ik had gescoord, dus daar zit je dan wel een beetje tegenaan te hikken’’, lacht Thomas Verhaar. Na drie minuten spelen was hij vorige week vrijdag trefzeker tegen Helmond Sport. Daarna duurde het lang voordat de wedstrijd definitief in het voordeel van Excelsior werd beslist.

Ontwikkelen
,,Gezien eerdere wedstrijden van ons ben je er dan niet helemaal gerust op’’, zegt hij. ,,Zolang het 0-1 is, blijft het spannend. Dat zit toch in je achterhoofd, al kregen wij wel zoveel kansen dat ik dacht: hij gaat zo wel vallen. Dat we met ruime cijfers wonnen, was lekker, maar het belangrijkste is dat we nu gaan ontwikkelen wat we voor ogen hebben.’’

Gevoel
,,Dat we het elke wedstrijd een stuk beter doen, is belangrijker dan dat we met grote cijfers winnen. Het duel tegen Helmond Sport leverde weer een paar dingen op, waarmee we verder aan de slag konden. Overigens is het natuurlijk altijd lekker om veel goals te maken, al is het alleen maar voor het gevoel.’’

Stabieler
Ogenschijnlijk lijkt het programma voor de komende weken geschikt om een stap omhoog te maken, maar in de Keuken Kampioen Divisie is niets wat het lijkt: ,,Wij moeten niet naar de stand of naar tegenstanders kijken’’, vindt Verhaar. ,,We moeten ons erop focussen dat we onze dingen een stuk beter gaan doen en stabieler gaan presteren. Dan zien we aan het eind van de rit wel waar we staan.’’

Jong AZ
Tegen Jong AZ maakte Verhaar eerder dit seizoen een heel mooi doelpunt. Excelsior won dat uitduel met 1-2. Toch roemt hij de beloften van de Alkmaarders: ,,Het is een ploeg met veel goed voetballende spelers. Je weet alleen nooit met wat voor ploeg ze komen. AZ heeft een druk programma en gisteren zijn er wat jongens ingevallen bij het eerste, die normaal met Jong AZ spelen. Dat is dus afwachten.’’

Lastige tegenstander
,,Het is een lastige tegenstander, waarin verschillende ploegen zich al hebben verslikt. Er liggen genoeg kansen voor ons, maar het is niet zo dat we er even overheen lopen. De kwaliteit van voetballers bij de jongteams vind ik vaak hoog, als ploeg word je dan meer op de proef gesteld. Niet iedereen is er blij mee, maar voor het Nederlandse voetbal is het volgens mij goed. Ik heb persoonlijk geen problemen met de beloften.’’

Arbitrage
Scheidsrechter: Laurent Willems
Assistent-scheidsrechters: Romain Devillers en Quentin Lesceux
Vierde official: Bilal Sahiner

Kaartverkoop
Ben je getrouwd of heb je een vriend of vriendin? Dan wil je die op deze vrijdagavond natuurlijk niet alleen thuis laten zitten. Seizoenkaarthouders kunnen daarom voor slechts 5 euro hun geliefde gezellig meenemen naar het stadion. Koop je een los ticket voor jezelf voor Excelsior – Jong AZ? Dan krijg je het tweede kaartje er van ons bij. Ook dan kun je dus gezellig samen genieten van een leuke pot voetbal.

Wedstrijdsponsor: Meenhuis Uitvaartzorg
Balsponsor: De Sociëteit

Gerelateerd nieuws

wo 7 april 2021

Ook Thomas Verhaar stopt na dit seizoen als betaald voetballer

Ook Thomas Verhaar zet na dit seizoen een punt achter zijn carrière als betaald voetballer. De…

Lees meer

di 25 juni 2019

Thomas Verhaar tekent contract voor twee seizoenen

Thomas Verhaar speelt de komende twee seizoenen voor Excelsior Rotterdam. De 31-jarige aanvaller voetbalde het afgelopen…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

NAC Breda vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 23 april, 2021

21:00, Rat Verlegh-stadion

Geen publiek

Excelsior vs
FC Dordrecht

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 30 april, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

NAC Breda vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 23 april, 2021

21:00, Rat Verlegh-stadion

Geen publiek

Excelsior vs
FC Dordrecht

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 30 april, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

NAC Breda vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 23 april, 2021

21:00, Rat Verlegh-stadion

Geen publiek

Excelsior vs
FC Dordrecht

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 30 april, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

NAC Breda vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 23 april, 2021

21:00, Rat Verlegh-stadion

Geen publiek

Excelsior vs
FC Dordrecht

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 30 april, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek