Robin van der Meer werkt in Zeist hard aan zijn herstel

31 maart 2020

Terwijl vrijwel iedereen thuis zit, mag Robin van der Meer dagelijks op en neer naar Zeist om te herstellen. In december scheurde de verdediger tijdens het bekerduel tegen FC Eindhoven de voorste kruisband van zijn rechterknie af. Na een operatie traint hij nu keihard om er in de voorbereiding op het nieuwe seizoen weer te staan.

Thuiszitten
Voor spelers die herstellen van een zwarte blessure geldt dat ze wel mogen trainen, al moeten ook zij zich uiteraard houden aan de richtlijnen van het RIVM. ,,Ik ben wel blij dat ik iets kan doen hoor’’, zegt Robin van der Meer. ,,Ik houd heel veel van mijn vriendin en kindje, maar zeven dagen per week thuiszitten… Dat ga ik niet volhouden en zij ook niet, haha.’’

Eerste training
De verdediger van Excelsior Rotterdam heeft een doel en dat is er bij de eerste training van het nieuwe seizoen weer staan. ,,Niet dat ik dan al alles kan meedoen, maar al zijn het maar bepaalde onderdelen’’, zegt hij. ,,Op dit moment gaat alles goed en heb ik er vertrouwen in. Je weet echter nooit hoe het gaat lopen, maar de eerste training van het nieuw seizoen is wel mijn doel.’’

Kantoortijden
Het noodlot sloeg voor Van der Meer toe in het verloren bekerduel tegen FC Eindhoven. Hij moest onder het mes en op dit moment werkt hij dus dagelijks aan zijn revalidatie. ,,Elke dag van 10:00 tot 15:00 uur, een beetje kantoortijden, haha. Het liefst zou ik hier zeven dagen per week zijn, maar dat gaat niet. Dat zou trouwens ook niet vol te houden zijn. Na een week keihard trainen, heb je die twee dagen rust echt wel nodig.’’

Zelfde situatie
Gelukkig voor hem is het geen eenzaam proces, want FC Utrecht-aanvoerder Willem Janssen zit in hetzelfde schuitje. Ze kennen elkaar nog van Utrecht en trainen ook nu samen. Janssen raakte in januari geblesseerd aan zijn knie, curieus genoeg eveneens in een bekerduel tegen FC Eindhoven. ,,We zitten in dezelfde situatie en trekken samen op. Dat scheelt wel. Je kunt elkaar aanmoedigen en stimuleren. We zijn allebei flink competitief, dus dat is lekker.’’

Maatregelen
Van der Meer revalideert sinds 8 februari in Zeist en ook daar zijn uiteraard maatregelen genomen vanwege het coronavirus. ,,We werken één op één met een fysio en alleen topsporters zijn sinds de strenge maatregelen zijn ingegaan nog welkom. Daardoor hebben we een enorme ruimte tot onze beschikking met vijf tot acht man. Dat is wel een luxe. Bovendien lopen we de hele dag rond met desinfecteermiddel.’’

Positief
,,Mijn knie moet natuurlijk meewerken, maar het gaat tot nu toe boven verwachting goed’’, zegt hij. ,,De fysiotherapeut hier heeft gezegd dat er een kans is dat ik die eerste training kan halen. Natuurlijk zou dat snel zijn, maar ik wil degene zijn bij wie dat lukt. Je blijft echter afhankelijk van je knie, als die morgen ineens volloopt met vocht, heb je een andere situatie. Er kan altijd iets misgaan, maar ik ben positief en bovendien houden ze ons hier goed in de gaten.’’

Gerelateerd nieuws

vr 20 december 2019

Zware knieblessure voor Robin van der Meer

Robin van der Meer komt voorlopig niet in actie voor Excelsior Rotterdam. De verdediger heeft tijdens…

Lees meer

do 3 oktober 2019

Robin van der Meer kijkt uit naar uitduel tegen SC Cambuur

Excelsior Rotterdam is een van de ploegen die nog kans maken op de eerste periodetitel. In…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek