FC Rijnmond met Mendes Moreira wint televisieprijs

21 april 2020

De aflevering van de voetbaltalkshow FC Rijnmond met als gasten Ahmad Mendes Moreira en Ferry de Haan is gekozen tot beste regionale televisieprogramma van het jaar. Deze speciale aflevering van FC Rijnmond heeft een NL Award gewonnen, de onderscheidingen die jaarlijks worden uitgereikt voor de beste producties van de regionale omroepen.

Geïnterviewd
De genoemde aflevering werd op maandag 18 november 2019 live uitgezonden door onze mediapartner RTV Rijnmond. Ahmad Mendes Moreira en algemeen directeur Ferry de Haan waren die dag te gast om te praten over de gebeurtenissen een dag eerder tijdens de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch. De aanvaller werd toen racistisch bejegend door een deel van het publiek. Mendes Moreira en De Haan werden geïnterviewd door presentator Peter van Drunen en Sinclair Bischop, die namens RTV Rijnmond ook bij de wedstrijd aanwezig was.

Goed vertellen
Op Radio Rijnmond reageerde Mendes Moreira op de prijs voor het programma: ,,Heel mooi. Ik ben achteraf heel blij dat ik bij jullie in de studio heb gezeten om mijn verhaal te doen. Er kwamen na die gebeurtenissen veel aanbiedingen voor mij binnen om aan te schuiven, maar heb bewust gekozen voor FC Rijnmond omdat Sinclair er die zondag zelf bij was in het stadion en omdat ook Ferry de Haan mocht aanschuiven. We kregen bovendien de tijd om het verhaal goed te vertellen.’’

Zijn verhaal
Bij de nominatie van de aflevering van FC Rijnmond stond het volgende te lezen: ‘FC Rijnmond is een goed bekeken regionale voetbaltalkshow die twee keer per week live wordt uitgezonden. Het programma heeft een vast format, maar bij deze uitzending liet men die varen omdat Ahmad Mendes Moreira te gast was. De aanvaller van Excelsior was de dag ervoor één van de hoofdpersonen in het beladen duel tegen FC Den Bosch. Mendes Moreira was door alle nationale talkshows gevraagd, maar hij koos ervoor om juist bij FC Rijnmond zijn verhaal te doen.’

Verontwaardiging
Naar aanleiding van de gebeurtenissen in Den Bosch ontstond grote verontwaardiging in de (voetbal)wereld. Zo stond het betaalde voetbal in Nederland een week later stil bij de strijd tegen racisme. Alle aanwezigen bij de thuiswedstrijd tegen FC Volendam in ons stadion stonden op tegen racisme, en toonden een rode kaart onder het motto ‘Geef racisme de rode kaart’. De KNVB presenteerde enkele maanden later het actieplan ‘Ons voetbal is van iedereen’, een concrete en landelijke aanpak voor zowel het amateur- als betaald voetbal.

Bekijk hieronder de bekroonde aflevering van FC Rijnmond:

Gerelateerd nieuws

ma 18 november 2019

Gesprek tussen Ahmad Mendes Moreira en Erik van der Ven

Ahmad Mendes Moreira en FC Den Bosch trainer Erik van der Ven hebben vanmiddag een gesprek…

Lees meer

zo 17 november 2019

Mendes Moreira: 'Boos dat dit anno 2019 nog steeds gebeurt’

,,Ik ben boos dat dit anno 2019 nog steeds gebeurt’’, zei Ahmad Mendes Moreira na afloop…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek