Thuis Tips van: Thomas Oude Kotte #1

8 april 2020

De coronacrisis houdt een groot deel van de wereld binnen. Ook onze selectiespelers zitten het grootste deel van de dag thuis. Wat doen zij de hele dag? En wat doen zij om zo fit mogelijk te blijven? Wij bellen elke week met een van onze spelers en vragen onder meer naar hun aanraders wat betreft films, series, muziek en games. Deze week Thomas Oude Kotte.

Hoe kom je de dag door nu je bijna nergens heen kunt?
We slapen wat langer, waardoor de dagen iets korter worden. Het zonnetje schijnt nu lekker, dus we zitten ook veel op het balkon en we lopen veel met onze hond buiten. Van Excelsior hebben we een schema gekregen en ik heb hier zelf wat gewichten liggen, dus daar ben ik ook dagelijks mee bezig. Verder kijk ik series, speel af en toe een game en heb een puzzel liggen. Daar maak ik af en toe een stukje van, maar ik kom er nog niet toe om daar echt een paar uur aan te werken.

Volg je het coronanieuws op de voet?
In het begin volgde ik het zeker op de voet, maar hoe langer het duurt, hoe minder actief ik dat doe. Ik volg nu vooral de grote bekendmakingen van het kabinet, de FIFA of UEFA. De mediaheisa laat ik een beetje liggen. Het is allemaal vrij heftig, zeker als je er echt mee te maken hebt. In mijn omgeving heb ik gelukkig niemand die het virus heeft, maar als dat wel het geval is, kan ik me voorstellen dat het heel heftig is.

Wat doe je allemaal om fit te blijven?
We hebben van de club spullen meegekregen en een schema. Daarnaast had ik bij mijn ouders een bankje met gewichten en dumbells staan. Die heb ik nu hier naartoe gehaald en daar ben ik regelmatig mee in de weer. Je moet er alles aan doen om zo fit mogelijk te blijven, al ben je er straks natuurlijk niet meteen klaar voor om weer wedstrijden te spelen. Dat kan bijna niet als je een paar weken helemaal niet op het veld staat.

Wat mis je het meest van alles nu je veelal aan huis gebonden bent?
De bal. Je bent natuurlijk wel voor jezelf aan het trainen en af en toe zijn we ook bij Excelsior, maar er komt geen bal aan te pas. Op zo’n moment weet je wel waarom je zo van voetbal houdt. Ik kijk daarom uit naar het moment waarop we weer normaal kunnen gaan trainen.

Het is natuurlijk allemaal heel vervelend wat er gebeurt, maar zit er ook iets positiefs aan dit alles?
Het is fijn dat je elkaar vaker ziet en vaker samen thuis bent, maar verder zit er weinig positiefs aan dit alles. Uitslapen is lekker, maar vooral als je een drukke week hebt gehad. Nu doe je het, omdat je niks anders te doen hebt. Wij vinden het gezellig om onder de mensen te zijn en dat kan nu allemaal niet. Laten we daarom hopen dat dit allemaal snel achter de rug is en dat er geen mensen ziek meer worden van dit virus. Dat laatste is natuurlijk het allerbelangrijkste.

Wil je nog iets kwijt?
Probeer er het beste van te maken. Blijf rustig en relaxt, we kunnen er verder helaas toch niets aan doen. Het belangrijkste is dat het virus verdwijnt en dat alles weer normaal wordt. Naast doen wat er wordt gevraagd, zoals binnen blijven, kunnen we niet veel meer dan afwachten.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Tips van Thomas Oude Kotte voor thuis:

Film
Ik ben meer van series dan van films, maar ik heb pas de laatste Rambo-film gekeken en die kan ik wel aanraden.

Serie
Het nieuwe seizoen van ‘La Casa de Papel’ is pas op Netflix verschenen. We hebben nu tijd zat, dus die hebben we meteen helemaal gekeken en kan ik zeker aanraden. Die serie staat niet voor niets meteen op nummer 1. Verder hoor ik veel goede verhalen over ‘Tiger King’. Ik heb die serie zelf nog niet gezien, maar ik hoor van iedereen dat het per aflevering gekker wordt, dus die wil ik zeker nog gaan kijken.

Televisie
Mijn vriendin kijkt altijd naar ‘Boer Zoekt Vrouw’, dus dan kijk ik af en toe mee. Verder volgen we ‘Temptation Island’ en ‘Expeditie Robinson’. Dat zijn allemaal series die voorlopig nog verdergaan.

Muziek
Als de televisie niet aan staat, luisteren wij vrijwel altijd muziek. Ook als we sporten of op het balkon zitten. Ik ben fan van Drake en Chris Brown, dus die heb ik regelmatig op staan. Ook probeer ik nieuwe nummers die uitkomen te luisteren.

Boek
Ik heb boeken liggen, maar moet eerlijk zeggen dat ik er nog niet toe kom om daar echt in te lezen. Het boek ‘Papillon’ ligt bijvoorbeeld op de stapel. Ik had de film gezien en hoorde dat er ook een boek was en wilde dat graag lezen. Verder dan 20, 30 bladzijden ben ik nog niet gekomen. Ook heb ik het boek van ‘Mindfuck’ liggen. Die filmpjes vind ik hartstikke leuk, maar lezen kom ik nog niet echt aan toe. Net als puzzelen, ook daar heb ik nog niet genoeg rust voor om daar echt een paar uur aan te besteden.

Game
Ik ben niet echt een fanatieke gamer, naar voor mijn verjaardag heb ik NBA gekregen. Ik ben een basketballiefhebber en daarom vind ik die game ook leuk. Die probeer ik dus wel regelmatig even te spelen.

Koken
Mijn vriendin heeft een heleboel kookboeken staan en zij probeert regelmatig iets nieuws uit. Dat levert lekkere gerechten op, maar ik zou je niet echt een tip kunnen geven. Ik ben niet echt degene die kookt, ik ben meer de helpende hand. Degene die het opeet zeg maar, haha. Maar over goede gerechten heb ik dus niet te klagen.

Gerelateerd nieuws

ma 25 juni 2018

Thomas Oude Kotte komende drie jaar in het rood-zwart

Ook Thomas Oude Kotte speelt komend seizoen in het rood-zwart van Excelsior Rotterdam. De 22-jarige centrale…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek