Thuis Tips van: Tobias Kleijweg #4

30 april 2020

De coronacrisis houdt een groot deel van de wereld binnen. Ook onze selectiespelers zitten het grootste deel van de dag thuis. Wat doen zij de hele dag? En wat doen zij om zo fit mogelijk te blijven? Wij bellen elke week met een van onze spelers en vragen onder meer naar hun aanraders wat betreft films, series, muziek en games. Deze week Tobias Kleijweg.

Hoe kom je de dag door nu je bijna nergens heen kunt?
Er zijn eigenlijk drie dingen waar ik mee bezig ben. Ik ben druk met de scriptie voor mijn studie en dat gaat prima, want qua begeleiding kan dat ook allemaal online. Daarnaast was ik de afgelopen weken gewoon vaak op de club, omdat spelers die terugkeren van een blessure wel mochten trainen. Wat dat betreft veranderde er voor mij niet veel. Thuis kijk ik veel Netflix en lees boeken, dus ik heb me wat dat betreft zeker niet verveeld.

Volg je het coronanieuws op de voet?
Ik ben daar eerlijk gezegd wel een beetje mee gestopt. Die aantallen die je steeds hoort, dat is natuurlijk heel erg, maar het blijft heel abstract. In mijn omgeving heb ik gelukkig nog niet met het virus te maken gehad. De eerste keer dat ik ermee werd geconfronteerd is toen ik seizoenkaarthouders van Excelsior ging bellen. De eerste die ik aan de lijn kreeg was de echtgenote van een supporter die allebei zijn ouders was verloren aan corona en nu zelf op de IC lag. Dat was een heftig gesprek, dan krijgen die verhalen ineens een gezicht. Ik heb dat nummer een paar dagen later opnieuw gedraaid om te vragen hoe het met die man ging. Het ging gelukkig beter, maar hij lag nog steeds op de IC.

Wat doe je allemaal om fit te blijven?
Zoals gezegd heb ik veel op de club getraind met Redouan El Hankouri en Mario Meijer. Voor de coronacrisis begon was ik eigenlijk weer klaar om aan te sluiten bij de groep, dus dat was vervelend. Aan de andere kant heb ik nu extra tijd om nog fitter te worden en ik ben er klaar voor om weer te beginnen. Thuis probeer ik daarnaast ook het een en ander te doen. Ik heb met mijn huisgenoot zondag nog een rondje rond de Kralingse Plas gerend, maar ik ben toch liever met de bal bezig en dat kon ik dus gelukkig de afgelopen weken ook op de club.

Wat mis je het meest van alles nu je veelal aan huis gebonden bent?
De omgang met mensen uit mijn sociale omgeving. Mijn teamgenoten, maar ook familie en vrienden. Ik zie mijn ouders wel, maar veel minder en je blijft bovendien bij elkaar uit de buurt. Je houdt toch afstand en dat vind ik best moeilijk. Dat is raar en koud, en tegelijkertijd toch ook weer warm. Je doet het immers om elkaar gezond te houden.

Wil je verder nog iets kwijt?
Er is al zoveel over gezegd. Blijf thuis, blijf gezond, dat soort dingen. Ik heb daar eigenlijk niet zoveel aan toe te voegen. Alleen dat ik hoop dat het snel weer normaal zal zijn.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Tips van Tobias Kleijweg voor thuis:

Serie
Ik dacht aanvankelijk dat het alleen over hooligans ging, dus het duurde even voor ik eraan begonnen ben, maar ‘Sunderland ‘Til I Die’ op Netflix is een heel goede serie. Het gaat over de degradatie van die Engelse club en alle problemen die daarna ontstaan. Natuurlijk gaat de camera op sommige spannende momenten uit, maar ze laten een heleboel wel zien. Een aanrader voor iedereen die van voetbal houdt.

Boek
Ik ben nu ‘Basta’ aan het lezen over de carrière van Marco van Basten. Dit werd mij aangeraden door een oud-mentor van mij en ik vind het een mooi boek. Het gaat onder meer over de periode waarin hij van Ajax naar AC Milan ging en door zijn blessure niet kon spelen. Dat gevoel was enigszins herkenbaar voor mij, al is het natuurlijk een heel andere wereld. Hij was als miljoenenaankoop gehaald, maar het gevoel dat je nieuw bent bij een club en niet kunt leveren waar ze je voor hebben gehaald. De frustratie die hij beschrijft, die is herkenbaar voor mij. Van Basten heeft sowieso een bizarre carrière gehad, die zonder die blessures nog veel mooier had kunnen zijn.

Film
Daar moet ik even over nadenken… Wat ik een mooie film vond was ‘Bloed, Zweet en Tranen’ over het leven van André Hazes. Oh ja, en ‘The Two Popes’, die is ook heel goed. Die was genomineerd voor Oscars en gaat over waar de kerk heengaat.

Televisie
Daar heb ik niet echt een tip voor, mag ik ook een podcast noemen? Teamgenoten Thomas Verhaar en Maarten de Fockert maken sinds kort met Bart Vriends wekelijks de Cor Potcast en dat vind ik erg leuke entertainment. Ze doen het goed en je merkt ook dat ze groeien en beter beginnen te worden. Ik vind het heel vermakelijk om naar te luisteren.

Muziek
André Hazes luister ik weleens, maar als het zonnetje schijnt dan houd ik van lekker zomerse houseplaatjes. Een voorbeeld? ‘Cabrio Mango’ van COEO. Als die opstaat is het echt zomer.

Game
Ik heb een playstation in huis en soms speel ik een potje FIFA met mijn huisgenoot. Ik kan goed tegen mijn verlies, maar ik ben dan wel vrij fanatiek. Ik zou mezelf echter geen gamer noemen.

Koken
Wat ik lekker vind om te maken is truffelrisotto en daar ben ik dan zeker 45 minuten mee bezig. Truffel vind ik lekker en risotto past daar perfect bij. Ik heb dit gerecht nu een paar keer gemaakt en daardoor kan ik dat vrij aardig. Ik krijg er in elk geval goede reacties op. Overigens moet er wel ruim Parmezaanse kaas overheen, daar wordt het gerecht nog lekkerder van!

Gerelateerd nieuws

wo 27 januari 2021

Tobias Kleijweg keert terug naar Excelsior Maassluis

Tobias Kleijweg ruilt Excelsior Rotterdam in voor Excelsior Maassluis. De 22-jarige verdediger verlaat het betaalde voetbal…

Lees meer

vr 13 september 2019

KarTalks powered by Dubbelsteyn #1: Tobias Kleijweg

Een nieuwe rubriek in Excelsior Thuis is KarTalks, waarin presentatrice Karlijn Bernoster op de achterbank van…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek