Celine de Jong komt over naar Excelsior Vrouwen

29 mei 2020

Celine de Jong speelt komend seizoen voor Excelsior Rotterdam Vrouwen. De negentienjarige middenvelder komt over van SSS uit Klaaswaal, waarmee ze de afgelopen drie seizoenen in de Topklasse speelde, en daarvoor een jaar in de Hoofdklasse.

Nadenken
,,Trainer Richard Mank nodigde mij uit voor een gesprek’’, vertelt Celine de Jong over haar reden om naar Excelsior Rotterdam te komen. ,,Ik heb toen met hem gesproken en dat beviel me eigenlijk gelijk al. Ik wilde meteen ‘ja’ zeggen op zijn aanbod om hier te komen voetballen, maar hij raadde me aan er een week goed over na te denken. Na die week heb ik alsnog ‘ja’ gezegd.’’

Mooie stap
,,Van jongs af aan droom ik er al van om hogerop te komen en zelfs in het Nederlands Elftal. Als je dan op eredivisieniveau kunt voetballen, dan is dat natuurlijk een mooie stap. Ik ben al negentien, dus misschien is dit wel de laatste keer dat deze kans komt. Ik denk dat dit een mooie stap is voor mij. Ik kan nog veel leren, mezelf verbeteren en ontwikkelen.’’

Leuke tijd
Celine begon op haar zesde met voetballen bij VV Rijsoord in Ridderkerk. Daar speelde ze tot de B1 met jongens. Toen maakte ze de overstap naar SSS, waar zij de afgelopen vier seizoenen met vrouwen speelde. ,,In het begin zag ik dat niet zitten, maar ik ben toen een keer gaan kijken en dacht: hier wil ik wel spelen. Het was anders voetballen dan met jongens, maar ik heb een leuke tijd gehad bij SSS.’’

Voorkeur
Ze kan overal uit de voeten op het middenveld, maar heeft een voorkeur voor de ‘6’ of ‘8’ posities. Celine omschrijft zichzelf als gedreven, fanatiek en iemand die het liefst vooruit voetbalt. Ze kijkt ernaar uit om bij Excelsior Rotterdam Vrouwen te beginnen: ,,Het zal wennen zijn, van twee naar vier keer per week trainen, maar ik heb er wel echt zin in!’’

Meer Nieuws

wo 5 mei 2021

Sjaak Geeve tekent als materiaalman bij Excelsior Rotterdam

Sjaak Geeve zette onlangs zijn handtekening onder zijn contract als materiaalman bij Excelsior Rotterdam. De 63-jarige…

Lees meer

wo 5 mei 2021

Aantal speelsters verlaat Excelsior Vrouwen na dit seizoen

Een aantal speelsters gaat Excelsior Rotterdam Vrouwen na dit seizoen verlaten. Zo werd onlangs bekend dat…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek