Isa Kagenaar komt van Jong PSV naar Excelsior Vrouwen

29 mei 2020

Isa Kagenaar speelde afgelopen seizoen voor de beloften van PSV. In de Eredivisie Vrouwen wil zij zich komend seizoen verder ontwikkelen en daarom komt de negentienjarige aanvaller naar Excelsior Rotterdam Vrouwen.

Beloftencompetitie
,,Ik speelde bij CTO Eindhoven wat later doorging als Jong PSV’’, vertelt Isa Kagenaar. ,,Ik heb daar één seizoen gevoetbald en dat was een mooie ervaring. We speelden in de beloftencompetitie en PSV is een professionele club, dus alles was goed geregeld voor de speelsters en het team.’’

Ontwikkelen
Nu begint zij aan een nieuw avontuur als speelster van Excelsior Rotterdam Vrouwen. ,,Ik vind het tof om in de Eredivisie Vrouwen te gaan spelen’’, kijkt zij vooruit naar het nieuwe seizoen. ,,Ik zie hier veel kansen om mezelf als speelster te ontwikkelen. Ik ken Julia Ibes nog van CTO en enkele meiden uit de beloftencompetitie, maar verder is alles nieuw hier voor mij. Ik heb echter veel zin in het komende seizoen.’’

Brabant
Isa komt uit het Brabantse Oosterhout en daar zette ze bij VV SCO haar eerste stappen als voetballer. ,,De straat oversteken en dan was ik er al’’, vertelt ze. ,,Al snel werd ik geselecteerd voor het KNVB district en was het voor mijn ontwikkeling beter om op hoger niveau te gaan voetballen. Als meisje tussen de jongens in een selectieteam op divisieniveau was niet voor elke vereniging vanzelfsprekend. Ik voetbalde een jaartje bij RKVV JEKA en daarna meerdere seizoenen bij VV Baronie. Via CTO Eindhoven kwam ik vervolgens bij PSV terecht.’’

Explosieve speler
,,De meeste mensen kennen mij als een explosieve speler’’, zegt ze over haar spel. ,,Ik ben wendbaar en als ik de bal wil hebben, dan doe ik er alles aan om balbezit te krijgen om vervolgens door te kunnen voetballen. Ik kan zowel achterin als voorin spelen, ben rechtsbenig, maar ben ook trots op mijn linkerbeen. We spelen onze wedstrijden straks in het stadion, een mooie plek om mijn debuut in de eredivisie te maken, dus laten we zo snel mogelijk met dit nieuwe avontuur beginnen!’’

Meer Nieuws

wo 5 mei 2021

Sjaak Geeve tekent als materiaalman bij Excelsior Rotterdam

Sjaak Geeve zette onlangs zijn handtekening onder zijn contract als materiaalman bij Excelsior Rotterdam. De 63-jarige…

Lees meer

wo 5 mei 2021

Aantal speelsters verlaat Excelsior Vrouwen na dit seizoen

Een aantal speelsters gaat Excelsior Rotterdam Vrouwen na dit seizoen verlaten. Zo werd onlangs bekend dat…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek