Luna Knoester van ADO Den Haag naar Excelsior Vrouwen

30 mei 2020

Ook Luna Knoester maakt de overstap van ADO Den Haag naar Excelsior Rotterdam Vrouwen. De negentienjarige middenvelder speelde de afgelopen drie seizoenen voor de beloften van ADO Den Haag en richt zich komend jaar geheel op voetballen in de Eredivisie Vrouwen.

Focussen
,,Ik zit momenteel in mijn laatste jaar van de opleiding sport en bewegen in Delft en ik hoop in juni, juli mijn diploma binnen te halen’’, vertelt Luna Knoester. ,,Ik combineerde mijn opleiding met spelen in de beloften van ADO Den Haag, maar hierna neem ik een tussenjaar, zodat ik mij volledig op voetballen kan focussen.’’

Overzicht
Luna is een verdedigende middenvelder, die het liefst haar taken trouw uitvoert. ,,Ik ben niet iemand die heel creatief is naar voren, maar ik houd wel het overzicht en sta mijn mannetje.’’ Bij Excelsior begint ze aan een nieuw avontuur: ,,Een aantal speelsters van Excelsior Rotterdam Vrouwen ken ik wel qua naam, maar verder is alles vooral helemaal nieuw voor mij.’’

Uitdaging
,, De Eredivisie Vrouwen is natuurlijk een ander niveau dan de beloften, maar ik heb ontzettend veel zin in deze uitdaging. Ik wil natuurlijk veel speelminuten krijgen, dat is mijn eerste doel. Veel spelen en kijken hoe het niveau is in de Eredivisie Vrouwen. Ik ben in elk geval blij dat ik deze kans bij Excelsior krijg.’’

Voetbalcarrière
Haar voetbalcarrière begon in Delft bij KFC ’71, waar ze tot de D-jeugd met meiden voetbalde. Nadat deze vereniging failliet was gegaan, kwam ze uit voor VV SEP en Graaf Willem II VAC. Tevens maakte Luna twee jaar deel uit van het schaduwteam van ADO Den Haag. Daarna maakte ze de overstap naar het beloftenteam van ADO Den Haag, waarin zij de afgelopen drie jaar uitkwam.

Meer Nieuws

wo 5 mei 2021

Sjaak Geeve tekent als materiaalman bij Excelsior Rotterdam

Sjaak Geeve zette onlangs zijn handtekening onder zijn contract als materiaalman bij Excelsior Rotterdam. De 63-jarige…

Lees meer

wo 5 mei 2021

Aantal speelsters verlaat Excelsior Vrouwen na dit seizoen

Een aantal speelsters gaat Excelsior Rotterdam Vrouwen na dit seizoen verlaten. Zo werd onlangs bekend dat…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek