Naomi Piqué komend jaar in het shirt van Excelsior Vrouwen

29 mei 2020

Ook Naomi Piqué draagt komend seizoen het shirt van Excelsior Rotterdam Vrouwen. De aanvaller voetbalde de afgelopen drie seizoenen voor ADO Den Haag. Zij hoefde niet lang na te denken toen zij een belletje kreeg met de vraag of zij naar Excelsior wilde komen.

Appje
,,Ik heb de afgelopen drie jaar in het beloftenteam van ADO Den Haag gespeeld’’, vertelt Naomi Piqué. ,,Ik word echter bijna 20 en dan ben ik te oud voor het beloftenteam. Op zo’n moment moet je dan doorstromen naar het eerste elftal of de club verlaten. Ik kreeg helaas te horen dat ik niet naar het eerste ging en een paar uur daarna kreeg ik al een appje van Richard Mank of ik bij Excelsior wilde komen voetballen.’’

Warm welkom
Zij hoefde niet lang over het aanbod van Excelsior Rotterdam Vrouwen na te denken: ,,Zijn ideeën en plannen voor het komende seizoen spraken mij erg aan. Ik had gelijk al een goed gevoel toen hij zo snel een berichtje stuurde en liet weten dat Excelsior me graag wilde hebben. Ik heb een heel leuke tijd gehad bij ADO Den Haag, maar heb hier bij Excelsior ook een heel warm welkom gekregen en heb veel zin om hier te beginnen.’’

Plezier
Naomi begon op haar zevende met voetballen bij FC Delta Sports 95 in Houten. ,,Daar heb ik jaren met plezier gevoetbald’’, zegt ze. ,,Ik heb ook bij de KNVB gespeeld en later werd ik benaderd voor een stage bij ADO Den Haag. Ze mocht daar blijven en via het schaduwteam kwam ze bij de beloften terecht.

Van waarde
Gevraagd naar wat voor soort speelster zij is, zegt Naomi: ,,Ik kan van waarde zijn met mijn snelheid, linkerbeen, dribbel, voorzet en schot. Ik kan op beide vleugels uit de voeten, sta voornamelijk linksbuiten, maar kan ook als rechtsbuiten spelen. Verder houd ik van het spel en vind ik het heel leuk om te voetballen. Dat hoop ik hier in het komende seizoen te gaan doen.’’

Gerelateerd nieuws

vr 12 februari 2021

Excelsior Challenge van FC Social met Stephanie en Naomi

In samenwerking met FC Social presenteren wij de komende tijd de Excelsior Challenges. De speelsters van…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek