Sander Fischer is blij dat hij weer op het veld staat

27 mei 2020

In groepjes, verdeeld over twee velden, traint de selectie van Excelsior Rotterdam vier dagen per week, uiteraard met inachtneming van de anderhalvemeterregels. Wanneer en hoe we weer om het echie kunnen voetballen, weet momenteel niemand. Toch is aanvoerder Sander Fischer blij dat hij weer met het team op het veld kan staan.

Voorbereiding
,,Er zijn scenario’s genoeg, maar op dit moment weet niemand hoe het gaat lopen. Zodra er groen licht gegeven wordt om aan de competitie te beginnen, zullen we een echte voorbereiding moeten starten’’, kijkt aanvoerder Sander Fischer vooruit. ,,Echte trainingen, onderlinge wedstrijden, vriendschappelijke duels. Op dit moment weten we echter niet wanneer dat zal zijn, maar ik hoop dat we zo snel mogelijk weer kunnen spelen met supporters en sponsors op de tribune.’’

Anders
Tot het licht op groen gaat moet iedereen roeien met de riemen die er zijn en in het geval van onze selectie betekent dit vooral de conditie op peil houden, zorgen dat spelers zo fit mogelijk blijven voor als het moment daar is en zichzelf verbeteren. ,,Het is sowieso fijn om hier te mogen zijn en met de jongens op het veld te staan. Natuurlijk is het anders dan normaal, er is geen focus richting wedstrijden, maar toch proberen we het zo goed mogelijk te doen.’’

Vreemd
In de eerste weken van dit ‘nieuwe trainen’ is het Fischer al opgevallen hoeveel je eigenlijk met elkaar in contact komt tijdens trainingen en wedstrijden: ,,Normaal kom je best veel bij elkaar in de buurt en nu is dat dus anders. Geen partijtjes, geen duels. Het is vreemd, maar het is zoals het is. Ik ben blij dat we weer op het veld mogen staan en bij de club mogen zijn, al komen we in trainingskleding aan en stappen we meteen na de training in de auto om thuis te douchen.’’

Lege stadions
Fischer kijkt uit naar het moment waarop er weer wedstrijden gespeeld mogen worden, maar hij erkent dat liever niet te doen in lege stadions: ,,In de voorbereiding spelen we wel eens in lege stadions en daar vind ik geen reet aan. Dan kun je nog beter op een amateurcomplex spelen met 100, 200 man langs de lijn. Dat geeft meer sfeer dan een leeg stadion. Je voetbalt bovendien voor het publiek, ook de fans en sponsors kijken ernaar uit om weer naar het stadion te mogen.’’

Steunen
,,Het is een lastige tijd voor iedereen, maar ik hoop dat zoveel mogelijk mensen de club blijven steunen. Dat is belangrijk en dat hebben we ook nodig. Er zullen echter ook mensen zijn die de club willen steunen, maar het niet kunnen omdat ze geen werk meer hebben of zelf in een lastig parket zitten. Het is voor iedereen een vreemde en moeilijke tijd en we moeten er met elkaar zien uit te komen. Het vervelendste is dat het onzeker blijft en dat je eigenlijk niet echt plannen kunt maken.’’

Helpen
,,Juist in deze tijd moeten we er voor elkaar zijn’’, vindt onze aanvoerder. Net als veel andere spelers ging hij daarom eerder deze week op pad om bij sponsors langs te gaan. Ook belden spelers in de afgelopen weken met supporters om te informeren hoe het met hen gaat. ,,Op deze manier laten we als club zien dat we ons bekommeren om de mensen die op wat voor manier dan ook aan de club zijn verbonden. We moeten elkaar toch helpen om de situatie dragelijker te maken en het is leuk om elkaar te kunnen helpen toch?’’

Gerelateerd nieuws

vr 26 maart 2021

Ook Sander Fischer zet punt achter carrière als betaald voetballer

Ook Sander Fischer zet na deze voetbaljaargang een punt achter zijn carrière als betaald voetballer. De…

Lees meer

di 11 juni 2019

Sander Fischer keert terug bij Excelsior Rotterdam

Sander Fischer keert terug bij Excelsior Rotterdam. De 30-jarige verdediger tekent in Kralingen een contract voor…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek