Thuis Tips van: Alessandro Damen #5

7 mei 2020

De coronacrisis houdt een groot deel van de wereld binnen. Onze selectiespelers zijn voorzichtig weer begonnen met trainen, maar ook zij zaten de afgelopen weken grotendeels thuis. Wij bellen elke week met een van onze spelers en vragen onder meer naar hun aanraders wat betreft films, series, muziek en games. Deze week doelman Alessandro Damen.

Ben je blij dat jullie weer ‘normaal’ kunnen trainen?
Ja heerlijk. Op een gegeven moment kwamen de muren wel op mij af door dat thuiszitten. Het vergt ook discipline om elke dag die individuele programma’s te volgen, terwijl je niet weet hoe lang het allemaal gaat duren. Dat vond ik heel lastig. Daarom is het heerlijk om weer met de andere keepers op het veld te staan en ‘normaal’ te trainen, voor zover dat kan.

Hoe kwam je de dag door toen je vrijwel nergens heen kon?
De laatste weken ben ik druk geweest met het afronden van mijn studie, de opleiding Business & Innovation aan de HBO Drechtsteden. Ik moest mijn eindgesprek nog doen en dat betekende dat ik me goed moest voorbereiden op het vragenvuurtje, zoals ze dat noemen. Dat is allemaal goed gegaan en nu ben ik afgestudeerd. Verder had ik met het mooie weer veel tijd voor mijn zoontje en gingen mijn vriendin en ik veel met hem wandelen en fietsen. Door de hele situatie hadden we extra veel kwaliteit tijd met elkaar en dat was heerlijk.

Wat heb je allemaal gedaan om fit te blijven?
We hadden allemaal een programma meegekregen en voor de keepers was dat hetzelfde als voor iedereen. Naast dat programma lette ik ook extra op mijn voeding om fit te blijven. Normaal trainen we snel zeven, acht keer per week en met dat programma was dat veel minder. Je verbranding gaat daardoor ook achteruit en daar moet je dan je voeding op aanpassen om ook op die manier fit te blijven. Als je keurig je looptrainingen afwerkt, maar wel 10 kilo aankomt, heb je het immers niet goed gedaan.

Wat miste je het meest toen je veelal aan huis gebonden was?
Ik had dat niet gedacht, want ik ben meestal nogal op mezelf, maar de sociale contacten heb ik het meest gemist. Met medespelers, maar ook thuis. Ik ben best wel een Bourgondiër, houd ervan om lekker te koken en mensen uit te nodigen voor een gezellige avond met alles wat daarbij hoort. Dat uitgebreide tafelen met anderen, dat mis ik ook heel erg.

Hoe zie je het komende seizoen voor je?
Tot 1 september mogen we niet voetballen, maar niemand weet op dit moment of we dan ook echt kunnen beginnen. Wij moeten ons zo goed mogelijk voorbereiden op het moment dat we gaan voetballen. Voor nu betekent dit dat je voor jezelf ook winst kunt behalen door te werken aan je mindere punten of punten waar je wel goed in bent, maar die desondanks beter kunnen. Normaal ben je afhankelijk van de groepstrainingen, terwijl er nu meer ruimte is om met de keepers apart te trainen. Dat is prettig om jezelf verder te ontwikkelen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Tips van Alessandro Damen voor thuis:

Serie
We hebben de laatste tijd best veel gekeken, maar ik vind het altijd lastig om iets te noemen. Oh ja, van ‘Ozark’ hebben we op Netflix net seizoen 2 en 3 gekeken. Niet de beste serie ooit, maar ik vond deze serie wel heel vermakelijk en dat is prima.

Film
De eerste film waar ik aan denk is ‘Shawshank Redemption’, dat vind ik zo’n mooie film. Die heb ik al vier keer gekeken en dat ga ik nog wel een paar keer doen. Wat ik mooi vind is dat alles wat Morgan Freeman in die film doet uiteindelijk een reden blijkt te hebben en daar kom je op het eind pas achter. Daar houd ik ook in het echte leven van: doelen stellen en alles doen om die te bereiken. Een rode draad bepalen, zodat je keuzes gaat maken om dat doel te bereiken. Dat haal ik uit die film en ik vond dat heel indrukwekkend.

Boek
Ik lees veel en het laatste boek was ‘De meeste mensen deugen’ van historicus Rutger Bregman. Hij heeft een soort nieuwe geschiedenis van de mens geschreven, geeft nieuwe antwoorden op oude vragen. Wat ik mooi vind is dat hij het heel positief bekijkt. Als iemand iets goeds doet, gaan mensen er veelal vanuit dat daar iets achter zit, maar hij gaat uit van goed doen om het goed doen. Die positiviteit vind ik prettig, want er is al genoeg negativiteit. Dit boek is me aangeraden door Maarten de Fockert en daar ben ik hem heel dankbaar voor.

Televisie
Normaal gesproken kijk ik op televisie alleen naar sport en nu dat er niet is zie ik eigenlijk alleen het journaal en Netflix. Een televisietip heb ik dus niet.

Muziek
Ik luister veel naar rap en hiphop en de laatste tijd vooral naar de Amerikaans rapper DaBaby. Zijn laatste album ‘Blame It On Baby’ en zijn voorlaatste ‘Kirk’ kan ik zeker aanraden.

Game
Mijn PS4 heeft de afgelopen twee jaar in de doos gestaan, omdat ik eerst wilde afstuderen, maar door die quarantaine kan ik de verleiding toch niet weerstaan om hem tevoorschijn te halen. Bij een vriend van mijn speelde ik ‘Call of Duty, Modern Warfare’ en toen heb ik die game ook maar aangeschaft.

Koken
Dat doe ik erg graag, maar wat het lekkerste is? Soep, zegt mijn vriendin, daar houdt ze erg van. Even denken, er zijn zoveel gerechten… Ik kies voor Saffraan risotto met wild zwijn goulash. Dat is alleen in de winter verkrijgbaar, maar ik houd erg van wild, met name wild zwijn. Dat is wel een favoriet gerecht van ons.

Gerelateerd nieuws

zo 23 juni 2019

Alessandro Damen verlengt contract met twee jaar

Alessandro Damen speelt ook de komende twee seizoenen bij Excelsior Rotterdam. De 29-jarige doelman staat al…

Lees meer

wo 11 april 2018

De playlist van... Alessandro Damen

Rond elke thuiswedstrijd vragen wij een speler van Excelsior Rotterdam naar zijn meest dierbare nummers. Deze…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek