Zenna de Zwart komt naar Excelsior Rotterdam Vrouwen

29 mei 2020

Via social media maakten we al bekend dat verschillende speelsters komend seizoen meeverhuizen van Excelsior Barendrecht naar Excelsior Rotterdam Vrouwen. Uiteraard staan volgende week woensdag ook een paar nieuwe speelsters op het veld. De eerste is Zenna de Zwart. De in Spijkenisse geboren verdediger komt over van Ajax, waar ze de afgelopen twee seizoenen in de beloften speelde.

Nieuwe stap
,,Ik heb mijn middelbare school afgesloten en ben nu toe aan een nieuwe stap, ook op voetbalgebied’’, zo motiveert Zenna de Zwart (18) haar stap naar Excelsior Rotterdam Vrouwen. ,,Vorig jaar had ik ook al contact met Richard Mank, maar toen heb ik het niet gedaan omdat ik eerst mijn school wilde afmaken. Nu ga ik de HBO-opleiding integrale veiligheid doen op Inholland Rotterdam en dat is goed te combineren met voetballen bij Excelsior.’’

Jongens
Zenna zette haar eerste voetbalstappen bij VV Hekelingen. Toen ze deelnam aan een talentendag van VV Spijkenisse mocht ze daar in de F1 komen voetballen. ,,Ik ben daarna met dat team meegegroeid tot de C1’’, zegt ze. ,,Dat was een leuke tijd, in mijn laatste seizoen werden we zelfs nog kampioen. Toen moest ik de keuze maken om met de jongens door te gaan of met meiden te gaan voetballen. Omdat het verschil in kracht wel erg groot werd, heb ik voor het laatste gekozen.’’

CTO Amsterdam
Ze deed dat bij CTO Amsterdam, een opleiding van de KNVB. ,,Dat was best een stap, want ik ging daar ook wonen. Ik kende echter wat meiden met wie ik in het Nederlands Elftal had gespeeld die ook gingen en daarom heb ik het toch gedaan.’’ Na een half jaar kregen ze echter te horen dat CTO ging stoppen, maar gelukkig werd de opleiding overgenomen door Ajax. ,,Daar heb ik dus vorig jaar en afgelopen seizoen gespeeld, maar nu was het tijd om een nieuwe stap te zetten.’’

Linksbackpositie
Bij Excelsior Rotterdam Vrouwen wordt ze herenigd met Richard Mank, die ze nog kent uit haar tijd bij VV Spijkenisse: ,,Hij was toen hoofd opleiding. Ik heb niet echt onder hem getraind, maar naar mijn gevoel is hij een fijne trainer. Hoewel ze bij Ajax ook als middenvelder op ‘6’ heeft gespeeld, gaat haar voorkeur uit naar de linksbackpositie: ,,Dat is een vertrouwde plek voor mij waar ik mijn hele leven heb gespeeld en ik heb veel zin om bij Excelsior te beginnen’’, besluit ze enthousiast.

Meer Nieuws

wo 5 mei 2021

Sjaak Geeve tekent als materiaalman bij Excelsior Rotterdam

Sjaak Geeve zette onlangs zijn handtekening onder zijn contract als materiaalman bij Excelsior Rotterdam. De 63-jarige…

Lees meer

wo 5 mei 2021

Aantal speelsters verlaat Excelsior Vrouwen na dit seizoen

Een aantal speelsters gaat Excelsior Rotterdam Vrouwen na dit seizoen verlaten. Zo werd onlangs bekend dat…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek