Anne Bhagerath wil definitief doorbreken bij Excelsior

4 juni 2020

Anne Bhagerath stond gisteren voor het eerst op het veld met de selectie van Excelsior Rotterdam Vrouwen. De 20-jarige middenvelder is afkomstig van FC Twente Vrouwen. In Rotterdam hoopt zij definitief te kunnen doorbreken in de Eredivisie Vrouwen.

Lastig
,,FC Twente Vrouwen behoort tot de top 3 van Nederland en als je zes speelsters voor je hebt die A-international zijn of in Oranje onder 23 spelen, dan is het heel lastig om daartussen te komen’’, zo motiveert Anne Bhagerath haar keuze om na zo’n tien seizoenen te vertrekken bij FC Twente. ,,Ik ben verder gaan kijken om te zien waar ik die kans wel zou kunnen krijgen en zo ben ik bij Excelsior gekomen.’’

Positief
Kort na de winterstop had zij al een gesprek met trainer Richard Mank om over het komende seizoen te praten. ,,Hij reageerde meteen positief en we zijn in contact gebleven. Door het coronavirus heeft het allemaal wat langer geduurd, maar uiteindelijk is het toch goed gekomen. Gisteren stond ik voor het eerst in Rotterdam op het veld en dat was leuk. De eerste indruk is goed.’’

Familieclub
Vanuit haar woonplaats Oldenzaal kwam ze gisteren met het openbaar vervoer naar Rotterdam. Een hele reis en daarom komt ze per 1 augustus in Rotterdam wonen. ,,Dat zal zeker even wennen zijn’’, lacht ze. ,,Ik ga bij een nieuwe club spelen en voor het eerst op mezelf wonen. Allemaal nieuwe dingen, maar ik weet zeker dat het goed gaat komen. Excelsior voelt als een familieclub en dat past bij mij. Twente was dat ook en ik ben een Tukker, dus zo’n sfeer vind ik prettig.’’

Hockey
Anne Bhagerath begon op haar vijfde met voetballen bij ZVV De Esch in Oldenzaal. ,,Mijn broer en neef speelden bij die club en ik liep daar altijd al met een bal rond. Mijn ouders wilden mij eigenlijk op hockey doen, maar daar kon je pas vanaf je zesde terecht. Toen ik op mijn vijfde mijn zwemdiploma had gehaald, werd het daarom voetbal en daar heb ik nooit spijt van gehad.’’

FC Twente
Toen zij tien was mocht ze meetrainen met FC Twente onder 14 en op haar twaalfde maakte ze definitief de overstap. Daar werd ze in 2015 met Jong FC Twente kampioen van de zaterdag hoofdklasse. Toen Twente stopte met de academie voor vrouwen, speelde ze één seizoen voor hoofdklasser FC Berghuizen. Ze trainde dat jaar vooral bij de voetbalopleiding van Mary Kok en met de selectie van FC Twente Vrouwen. In 2017 sloot ze weer definitief aan bij FC Twente, waar ze twaalf wedstrijden in de Eredivisie Vrouwen speelde.

Doelpunten
De volgende stap wil Anne, die twee interlands speelde voor Oranje onder 15, zetten bij Excelsior Rotterdam. Intussen is ze ook bezig met haar studie sportmarketing. ,,Ik ben een aanvallende middenvelder’’, zegt ze over haar positie in het veld. ,,Ik heb een goed inzicht en een goede pass en traptechniek. Scoren met een schot vanuit de tweede lijn is een van mijn sterkste punten, dus ik hoop Excelsior komend jaar aan de nodige doelpunten te kunnen helpen.’’

Gerelateerd nieuws

do 3 december 2020

Anne Bhagerath met Excelsior Vrouwen tegen haar oude club

De vrouwen van Excelsior Rotterdam spelen morgenavond in de Eredivisie Cup tegen FC Twente Vrouwen. Voor…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Jong Ajax

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 1 maart, 2021

18:45, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Almere City FC vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 6 maart, 2021

14:00, Yanmar Stadion

Geen publiek

Excelsior vs
Jong FC Utrecht

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 12 maart, 2021

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Jong Ajax

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 1 maart, 2021

18:45, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Almere City FC vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 6 maart, 2021

14:00, Yanmar Stadion

Geen publiek

Excelsior vs
Jong FC Utrecht

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 12 maart, 2021

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Jong Ajax

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 1 maart, 2021

18:45, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Almere City FC vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 6 maart, 2021

14:00, Yanmar Stadion

Geen publiek

Excelsior vs
Jong FC Utrecht

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 12 maart, 2021

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Jong Ajax

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 1 maart, 2021

18:45, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Almere City FC vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 6 maart, 2021

14:00, Yanmar Stadion

Geen publiek

Excelsior vs
Jong FC Utrecht

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 12 maart, 2021

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek