Maarten de Fockert verlengt contract met een jaar

20 juni 2020

Maarten de Fockert heeft zijn contract met een jaar verlengd. De 25-jarige doelman speelde de afgelopen twee seizoenen al voor Excelsior Rotterdam en is blij dat hij en de club komend jaar met elkaar verdergaan.

Ideaal
,,Ik ben hier echt blij mee’’, benadrukt De Fockert. ,,Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij Excelsior. Zowel op voetbalgebied als daarnaast is dit voor mij ideaal. Ik volg naast het voetballen een studie, mijn vriendin werkt in Rotterdam en mijn familie woont hier. Ik heb goede gesprekken gevoerd met de trainer en Ferry de Haan en uiteindelijk waren we er snel uit. Zowel voor de club als mijzelf zijn het onzekere tijden. We vinden een overeenkomst voor een jaar allebei prettig, dus dat is prima.’’

Perspectief
De 25-jarige doelman kwam twee seizoen geleden naar Excelsior Rotterdam. Ondanks dat hij in die periode niet veel wedstrijden speelde, kijkt hij terug op een leuke tijd: ,,Ik heb niet het idee dat de koek op is. Het laatste jaar biedt veel perspectief. Ik heb vier wedstrijden gespeeld en daar kan ik met een goed gevoel op tergkijken. Natuurlijk wil ik het liefst meer spelen, maar wat dat betreft wil ik mijn prestaties laten spreken. Ik weet wat ik kan betekenen voor de club.’’

Laten zien
Hij debuteerde voor Excelsior in de uitwedstrijd tegen Jong PSV. Alessandro Damen kreeg een rode kaart, waarna De Fockert in het doel mocht plaatsnemen. ,,Ik had een tijd niet gespeeld en daar dus lang naar uitgekeken. Hoewel niet al die wedstrijden voor het team goed afliepen, was het lekker om mezelf te laten zien op het niveau waarop ik wil spelen.’’

Achtbaan
,,Er is veel gebeurd in die twee seizoenen’’, kijkt hij terug. ,,Ik had een moeilijk eerste half jaar en ook als team ging het niet goed. De trainer vertrok, er kwam een nieuwe trainer, maar we degradeerden toch. Ook het afgelopen seizoen verliep niet zoals we hadden gehoopt en uiteindelijk kwam alles stil te liggen door de coronacrisis. Het was een achtbaan, maar hopelijk kunnen we straks fris aan het nieuwe seizoen beginnen.’’

Carrière
Maarten de Fockert begon zijn carrière bij MVV’27 en maakte daarna de overstap naar de jeugd van Feyenoord. In 2014 tekende hij een contract bij SC Heerenveen. De Friese club verhuurde hem in het seizoen 2016-2017 aan VVV-Venlo en het jaar erna aan Go Ahead Eagles. Naast zijn voetbalcarrière volgt De Fockert de studie cultuurwetenschappen aan de Open Universiteit. Ook maakt hij samen met teamgenoot Thomas Verhaar en Sparta-speler Bart Vriends wekelijks de Cor Potcast, waarin randzaken, bijzaken en een beetje voetbal dwars door elkaar lopen.

Gerelateerd nieuws

di 5 juni 2018

Doelman Maarten de Fockert naar Excelsior Rotterdam

Maarten de Fockert zet zijn handtekening onder een contract bij Excelsior Rotterdam. De 23-jarige doelman is…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN