Reuven Niemeijer tekent contract voor twee seizoenen

16 juli 2020

Reuven Niemeijer speelt de komende twee seizoenen voor Excelsior Rotterdam. De 25-jarige middenvelder traint al sinds de eerste training op 1 juli mee met de Kralingers en kwam ook al in actie in de oefenduels tegen CKC en Antwerp FC.

Positief
,,Ik was de eerste weken op proef zodat we van beide kanten konden kijken of het zou bevallen’’, zegt Reuven Niemeijer. ,,Dat heeft voor beide partijen positief uitgepakt. Ik heb in de afgelopen weken een goed gevoel gekregen bij de club, bij de manier van spelen en bij de groep. Daardoor was het voor mij gemakkelijk om voor Excelsior te kiezen.’’

Popelen
,,Ik heb snel mijn plekje gevonden in de groep en dat is fijn. Dit is natuurlijk een andere omgeving dan waar ik vandaan kom’’, zegt de in Hengelo geboren Niemeijer. ,,Rotterdam is niet dichtbij mijn vertrouwde omgeving, dus dat zal wel even wennen zijn. Maar ik zie dat niet als een probleem. Ik sta te popelen om met Excelsior aan de competitie te beginnen.’’

In de kijker
Niemeijer begon met voetballen bij BWO in Hengelo. Op zijn elfde maakte hij de overstap naar Quick’20. Met die club promoveerde hij in 2016 naar de derde divisie en speelde zich in de kijker van Heracles Almelo. Op zijn 21e kwam hij zodoende in het betaalde voetbal terecht. ,,Dat is vrij laat inderdaad, maar ik zie dat niet als een nadeel. Dat het zo is gelopen, vind ik alleen maar mooi.’’

Ambitie
,,Wat het grootste verschil is tussen Heracles Almelo en Excelsior? Ik ben hier nog maar twee weken, dus dat is nog lastig om aan te geven. Excelsior speelt nu sowieso een niveau lager, maar de ambitie is om terug te gaan naar de Eredivisie. Daar zullen we dit seizoen alles voor doen. En Rotterdam is vergeleken met Almelo natuurlijk wel anders, haha. Maar dat is ook leuk. Ik heb nog niet rondgekeken in de stad, maar dat gaat zeker nog wel goedkomen.’’

Aanvallende middenvelder
Niemeijer, die na zijn vertrek bij Heracles Almelo transfervrij was, werd in het seizoen 2018-2019 verhuurd aan promovendus FC Emmen en keerde daarna terug in Almelo. Hij omschrijft zichzelf als een aanvallende middenvelder: ,,Ik houd van voor de goal zijn, actief zijn in het strafschopgebied van de tegenstander, loopacties in de diepte, veel meters maken en doelpunten maken.’’

Aanvallend voetbal
In zijn eerste wedstrijd met Excelsior tegen vierdeklasser CKC was hij meteen twee keer trefzeker. Zijn eerste indruk van de selectie van zijn nieuwe club is positief. ,,Het is een goede groep’’, zegt hij. ,,Goede voetballers om je heen hebben is belangrijk. Het is bovendien een groep die graag omhoog wil, dus dat is positief. Ik verwacht dat we komend seizoen goed aanvallend voetbal kunnen laten zien en dat we bovenin mee gaan doen.’’

Meer Nieuws

wo 5 mei 2021

Sjaak Geeve tekent als materiaalman bij Excelsior Rotterdam

Sjaak Geeve zette onlangs zijn handtekening onder zijn contract als materiaalman bij Excelsior Rotterdam. De 63-jarige…

Lees meer

wo 5 mei 2021

Aantal speelsters verlaat Excelsior Vrouwen na dit seizoen

Een aantal speelsters gaat Excelsior Rotterdam Vrouwen na dit seizoen verlaten. Zo werd onlangs bekend dat…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek