Excelsior huurt Mitchell van Rooijen van FC Utrecht

4 augustus 2020

Mitchell van Rooijen speelt komend seizoen voor Excelsior Rotterdam. De Kralingers huren de 21-jarige middenvelder met flink wat ervaring in de Keuken Kampioen Divisie van FC Utrecht. Van Rooijen speelt al sinds 2008 voor FC Utrecht en verlengde daar onlangs zijn contract tot 2023.

Mooie kans
,,Excelsior biedt mij een mooie kans om mezelf verder te ontwikkelen’’, zegt Mitchell van Rooijen. Hij speelde 72 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie voor Jong FC Utrecht, maakte vorig seizoen zijn debuut in het eerste elftal, maar verwacht in de Domstad minder aan spelen toe te komen dan goed voor hem is: ,,Bij het eerste elftal van Utrecht hebben ze flink wat middenvelders, dus de kans op speelminuten is niet zo groot. Op mijn leeftijd is het belangrijk dat je veel minuten maakt en daarom is dit een goede stap voor mij.’’

Promotie
,,Excelsior speelt dan wel op hetzelfde niveau als Jong FC Utrecht, maar deze club wil meedoen om promotie. Dat is heel anders dan spelen bij een opleidingsteam. Bij Jong FC Utrecht heb ik de afgelopen jaren ook heel veel geleerd, maar ik ben nu toe aan de volgende stap. Bij Excelsior gaan we om de bovenste plekken en voor promotie spelen. Ook Utrecht vindt dit een goede stap voor mijn ontwikkeling. Zij hebben vertrouwen in mij. Mijn contract is niet voor niets verlengd tot 2023.’’

Vertrouwen
Dat vertrouwen voelde de middenvelder ook van de kant van Excelsior Rotterdam tijdens de gesprekken die hij voerde met Ferry de Haan en Marinus Dijkhuizen. ,,Die laatste ken ik natuurlijk nog van FC Utrecht, waar hij hiervoor werkzaam was. Hij heeft mij vaak meegemaakt tijdens trainingen en veel wedstrijden van mij gezien. Uit de gesprekken die ik met Ferry de Haan en hem had, sprak veel vertrouwen. Dat is belangrijk voor mij.’’

Kind van de club
Mitchell van Rooijen werd geboren in Utrecht, maar met zijn ouders verhuisde hij al snel na zijn geboorte naar Houten. Daar zette hij bij FC Delta Sports ’95 zijn eerste stappen op het voetbalveld. Toen hij negen was, ging hij naar FC Utrecht. Niet voor niets wordt hij op de website een kind van de club genoemd. ,,Natuurlijk is het lastig om Utrecht achter mij te laten, maar aan de andere kant is een nieuwe omgeving ook wel goed voor mij. Ik moet nieuwe ervaringen gaan opdoen en Excelsior biedt mij die kans.’’

Harde werker
,,Ik ga voorop in de strijd en probeer andere jongens daarin mee te nemen’’, zegt hij gevraagd naar wat voor speler hij is. ,,Ik ben een harde werker en houd van duels. Ik kan verdedigend belangrijk zijn op het middenveld, maar zeker ook aanvallend. Ik speel pas een paar jaar op het middenveld, daarvoor was ik aanvaller. Dus ook op dat gebied kan ik van waarde zijn.’’

Doelstelling
,,Ik heb vorig jaar met Jong FC Utrecht in de openingswedstrijd tegen Excelsior gespeeld en toen maakte die ploeg een goede indruk op mij. Ze hebben vorig jaar veel doelpunten gemaakt, maar kregen er ook veel tegen. Nu staat er een goede mix van ervaren jongens, jongere spelers en talenten. Ik denk dat ik met mijn ervaring in de Keuken Kampioen Divisie een steentje kan bijdragen aan de doelstelling van Excelsior en dat is terugkeren in de Eredivisie.’’

Bekijk hieronder het interview met Mitchell van Rooijen:

Meer Nieuws

wo 5 mei 2021

Sjaak Geeve tekent als materiaalman bij Excelsior Rotterdam

Sjaak Geeve zette onlangs zijn handtekening onder zijn contract als materiaalman bij Excelsior Rotterdam. De 63-jarige…

Lees meer

wo 5 mei 2021

Aantal speelsters verlaat Excelsior Vrouwen na dit seizoen

Een aantal speelsters gaat Excelsior Rotterdam Vrouwen na dit seizoen verlaten. Zo werd onlangs bekend dat…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek