Dijkhuizen verwacht morgenavond een pittig potje

10 september 2020

Morgenavond speelt Excelsior Rotterdam aan de Krommedijk tegen FC Dordrecht. De aftrap van deze regioderby is al om 18:45 uur. Helaas kunnen supporters van Excelsior dit duel vanwege de coronamaatregelen niet bezoeken. De wedstrijd is wel te volgen via FOX Sports kanaal 3 en onze socialmediakanalen.

Vizier op Dordrecht
Marinus Dijkhuizen vindt het fijn dat zijn ploeg na de nederlaag zondag tegen Almere City FC morgen alweer in actie komt tegen FC Dordrecht. ,,Vooral omdat iedereen er zwaar de pest in had na die wedstrijd tegen Almere. Daar hebben we het maandag goed over gehad en daarna afgesloten. Vanaf dinsdag is het vizier op Dordrecht gegaan. Dan is het lekker als je zo’n wedstrijd met een slecht resultaat snel weer kunt rechtzetten, dus ik ben blij dat we zo snel weer spelen.’’

Aan de slag
,,We zijn deze week hard bezig geweest met de fouten die we vorige week hebben gemaakt’’, vult verdediger Thomas Oude Kotte aan. ,,Tegen Jong PSV ging het wel goed en misschien dat we het goede gevoel van dat duel een beetje te veel hebben meegenomen. Dat we dachten: het zal wel weer goed gaan. Het ging helaas fout tegen Almere en daar zijn we mee aan de slag gegaan. We hopen dat we daar tegen FC Dordrecht geen last meer van hebben.’’

Snel doorschakelen
,,De wedstrijd tegen FC Dordrecht komt behoorlijk snel na die van zondag, dus we moesten wel snel doorschakelen. De laatste wedstrijden daar hebben we het als Excelsior altijd lastig bij Dordrecht. Die lijn moeten wij morgen zien te doorbreken en een mooie wedstrijd neerzetten’’, aldus Oude Kotte.

Pittig potje
FC Dordrecht is volgens Marinus Dijkhuizen een fysiek sterke ploeg: ,,Ik heb Harry van den Ham een aantal jaar als trainer gehad, dus ik weet een beetje hoe hij denkt: aanvallend, snel druk zetten. veel fysiek. Dordrecht is een stugge ploeg en de statistieken wijzen uit dat wij het de laatste jaren niet makkelijk hebben daar. Het belooft dus morgenavond een pittig potje te worden.’’

Driepunter
FC Dordrecht begon het seizoen in eigen huis met een 0-0 gelijkspel tegen Go Ahead Eagles. Vorige week verloren de Schapenkoppen met 2-1 van FC Den Bosch. De ploeg van Harry van den Ham zal er daarom op gebrand zijn om morgenavond de eerste driepunter te behalen. Vorig jaar eindigde het treffen onbeslist. Joël Zwarts zette Excelsior op een 0-1 voorsprong tegen zijn oude club, maar na rust zorgde Renny Smith voor de gelijkmaker.

Arbitrage:
Scheidsrechter: Jannick van der Laan
Assistent-scheidsrechters: Joey Waleveld en Jordi Been
Vierde official: Shona Shukrula

Laatste ontmoetingen:

10-01-2020 FC Dordrecht – Excelsior 1-1
13-10-2019 Excelsior – FC Dordrecht 3-2
24-01-2015 FC Dordrecht – Excelsior 1-0
20-09-2014 Excelsior – FC Dordrecht 1-1

Bekijk hier een elftal feiten over het duel tussen Excelsior Rotterdam en FC Dordrecht.

Meer Nieuws

vr 11 juni 2021

Volle stadions bij seizoenstart!

De aftrap van het nieuwe seizoen in de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en Pure Energie Eredivisie…

Lees meer

vr 11 juni 2021

Speelschema Keuken Kampioen Divisie seizoen 2021-2022

De KNVB heeft vandaag het definitieve speelschema gepresenteerd voor de Keuken Kampioen Divisie seizoen 2021-2022. Kijk…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN