Een elftal feiten: FC Dordrecht - Excelsior

9 september 2020

Na het doelpuntenfestijn tegen Almere City FC, dat voor ons niet eindigde zoals we hadden gehoopt, wacht vrijdag de regioderby tegen FC Dordrecht. De aftrapis vrijdag al om 18:45 uur en het duel is uiteraard te volgen via FOX Sports en onze socialmediakanalen.

1. Excelsior maakte tien doelpunten in de eerste twee wedstrijden en verbeterde daarmee het clubrecord uit 1958 en 1964, toen zeven keer werd gescoord in de eerste twee duels.

2. Anderzijds kreeg Excelsior alleen in 1976 en 1991 meer tegengoals in de eerste divisie dan vorige week tegen Almere City FC. Dat gebeurde toen in twee uitduels (7-0 tegen Fortuna en 7-1 tegen Telstar).

3. In de laatste tien wedstrijden van Excelsior in de eerste divisie vielen liefst 58 doelpunten, waarvan er 33 werden gescoord door Excelsior. In twee van de laatste vijf duels vielen tien goals.

4. Bij FC Dordrecht ging het er in dezelfde periode met 22 doelpunten een stuk rustiger aan toe. De Dordtenaren begonnen dit seizoen met een 0-0 gelijkspel tegen MVV en 1-2 nederlaag tegen FC Den Bosch.

5. Sinds de degradatie uit de eredivisie in 2015 eindigde FC Dordrecht telkens in het rechterrijtje van de eerste divisie. Toen het afgelopen seizoen werd afgebroken, stond de club negentiende.

6. Het onderling resultaat tussen FC Dordrecht en Excelsior in de eerste divisie is keurig in balans. Beide ploegen wonnen acht duels in Dordrecht en zesmaal kwam er geen winnaar.

7. Drie van de laatste vier ontmoetingen eindigden in een gelijkspel, waaronder die in januari van dit jaar. Joël Zwarts zette Excelsior nog op voorsprong, maar het werd 1-1 door een goal van Renny Smith.

8. Excelsior ging in maart 2010 voor het laatst met de drie punten aan de haal in Dordrecht. Het werd toen 0-1 dankzij een doelpunt van Luís Pedro kort voor rust.

9. Elías Már Ómarsson maakte vorige week zijn tweede hattrick namens Excelsior. De IJslander scoorde in zes van de laatste zeven competitieduels en maakte daarin liefst twaalf doelpunten.

10. Joël Zwarts speelde in 2019 na de winterstop op huurbasis voor FC Dordrecht. Hij droeg het shirt van de Schapenkoppen veertien keer en kwam zes keer tot scoren. Brandon Ormonde-Ottewill (foto) speelde in de eerste helft van vorig seizoen nog voor FC Dordrecht en kwam eind januari naar Excelsior.

11. Aan de kant van FC Dordrecht hebben Kevin Vermeulen (5 seizoenen), Kevin Jansen en Arsenio Valpoort (beiden 1 seizoen) een verleden bij Excelsior.

Meer Nieuws

vr 11 juni 2021

Speelschema Keuken Kampioen Divisie seizoen 2021-2022

De KNVB heeft vandaag het definitieve speelschema gepresenteerd voor de Keuken Kampioen Divisie seizoen 2021-2022. Kijk…

Lees meer

do 10 juni 2021

Excelsior pakt samen met partners de werkplekken en faciliteiten aan

Na het in eigen beheer nemen van de parkeerfaciliteiten, de wijzigingen in organisatiestructuur, invulling van nieuwe…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN