Excelsior Rotterdam legt aanvaller Dylan Seys vast

3 oktober 2020

Dylan Seys speelt dit seizoen voor Excelsior Rotterdam. De 24-jarige Belgische aanvaller heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor één seizoen. Seys trainde de afgelopen week al op proef mee in Kralingen.

Nieuwe stap
,,Ik heb er zin in’’, zei Dylan Seys nadat hij zijn verbintenis met Excelsior Rotterdam had ondertekend. ,,Na een paar tegenslagen was ik toe aan een nieuwe stap en die heb ik bij Excelsior gevonden. Mijn laatste club was Excelsior Moeskroen en daar ging het best goed, maar deze zomer heeft het Franse Lille die club overgenomen. Er kwamen veel nieuwe spelers en een nieuwe coach, waardoor de kans op speeltijd daar voor mij heel klein werd.’’

Uitdagingen
Toen de tweebenige aanvaller de kans kreeg om mee te trainen met Excelsior greep hij deze kans met beide handen aan. Hij meldde zich zaterdag voor het eerst in het Van Donge & De Roo Stadion. ,,Dat verliep eigenlijk best goed, ik heb me snel weten aan te passen. Er zijn ook wat jongens in het team die ik al kende, dus dat maakt het altijd makkelijker. Mijn eerste indruk is dat we een goed team hebben en de club wil graag omhoog. Dat past bij mij, ik houd wel van uitdagingen.’’

Promotie
Dylan Seys speelde in de jeugd van Club Brugge en stroomde daar door naar de selectie. De Belgische club verhuurde hem aan het Israëlische Hapoel Akko en FC Twente. Daarna speelde hij twee en een half jaar voor RKC Waalwijk. Met deze club promoveerde hij in 2019 naar de Eredivisie. ,,We waren al blij dat we ons geplaatst hadden voor die play-offs en de eerste wedstrijd verloren we uit met 2-0 van NEC. Thuis zeiden we: we hebben niks te verliezen, we gaan ervoor. We wonnen met 3-0 en toen wisten we dat er altijd kans is op meer.’’

Excelsior
Voor zijn nieuwe club werden het vervelende ontmoetingen, want RKC Waalwijk trof in de volgende ronde Excelsior. Na een 2-1 nederlaag voor Excelsior in Brabant was een 1-1 gelijkspel in Rotterdam voldoende voor de Waalwijkers om naar de finaleronde te gaan. Excelsior degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie. RKC Waalwijk rekende in de beslissende ronde af met Go Ahead Eagles en promoveerde. ,,Wij hadden toen een goed team en speelden prima in de play-offs. We hadden het lastig tegen Excelsior, maar wonnen uiteindelijk toch.’’

Goede flow
Uiteraard hoopt hij bij Excelsior op een herhaling van het promotiescenario van RKC Waalwijk. ,,In die week waarin ik heb meegetraind heb ik gezien dat er een goede ploeg staat’’, stelt hij. ,,Er zit veel kwaliteit in de groep en de jongens zijn sociaal en vriendelijk. In de eerste competitieweken is het inderdaad wat wisselvallig geweest, maar ik heb er vertrouwen in dat we een goed seizoen gaan draaien. We moeten in een goede flow zien te komen en een aantal keer achter elkaar winnen.’’

Zin om op het veld te staan
,,Ik heb veel zin om weer op het veld te staan. Ik ken de Nederlandse competitie inderdaad goed, die past bij mij. Ik voel me sowieso thuis in Nederland, waar de mensen vriendelijk, open en sociaal zijn. Als alle zaken bij de KNVB zijn geregeld, kan ik maandag al meespelen tegen De Graafschap. Een mooie wedstrijd om te beginnen, al maakt het mij niet uit tegen wie we spelen. Ik heb gewoon zin om voor Excelsior mijn best te gaan doen en ook voor mezelf.’’

Meer Nieuws

wo 5 mei 2021

Sjaak Geeve tekent als materiaalman bij Excelsior Rotterdam

Sjaak Geeve zette onlangs zijn handtekening onder zijn contract als materiaalman bij Excelsior Rotterdam. De 63-jarige…

Lees meer

wo 5 mei 2021

Aantal speelsters verlaat Excelsior Vrouwen na dit seizoen

Een aantal speelsters gaat Excelsior Rotterdam Vrouwen na dit seizoen verlaten. Zo werd onlangs bekend dat…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek