Excelsior Rotterdam Vrouwen wint thuis van PEC Zwolle

14 november 2020

Excelsior Rotterdam Vrouwen boekte op eigen veld een 2-1 overwinning op PEC Zwolle Vrouwen. Dankzij treffers van Nidia Bos en Danielle Noordermeer konden onze vrouwen eindelijk weer eens drie punten bijschrijven.

Voorsprong
PEC Zwolle startte de wedstrijd met een hoge intensiteit en maakte al in de derde minuut een doelpunt. Gelukkig voor Excelsior Rotterdam werd de goal vanwege buitenspel afgekeurd door de arbitrage. Uiteindelijk kwam Excelsior Rotterdam in de achtste minuut op voorsprong via een corner van Julia Ibes, die werd binnengekopt door Nidia Bos. De captain van Excelsior Rotterdam Vrouwen vierde de goal uitbundig met haar teamgenoten.

Buitenspel
PEC Zwolle leek gelijk te antwoorden met een snelle gelijkmaker, maar ook deze goal werd vanwege buitenspel afgekeurd. Uiteindelijk kreeg Excelsior Rotterdam de beste kansen in de eerste helft via Julia Ibes en Isa Kagenaar. Die leverden geen treffers op, waardoor het team van hoofdtrainer Richard Mank met een 1-0 voorsprong de rust inging.

Signaal
Richard Mank wisselde in de rust Kim Hendriks voor Zenna de Zwart en leek hiermee een signaal af te geven aan zijn ploeg dat ze vandaag de volle buit moesten pakken. Isa Pothof moest ingrijpen na een corner van PEC Zwolle met een geweldige redding. Hiermee redde ze een harde kopbal van PEC Zwolle op de doellijn.

Spannend
Na een klein uur spelen minuut lag de wedstrijd vijf minuten stil, nadat Pothof in haar gezicht was geraakt. Hiervoor kreeg de speelster van PEC Zwolle een gele kaart. Pothof kon gelukkig verder spelen. Het was spannend, maar er waren weinig goede kansen voor beide ploegen. Stephanie Coelho Aurelio kreeg een kwartier voor rijd ook een gele kaart, omdat ze te veel tijd nam voor een inworp.

Drie punten
Uiteindelijk kwam het centrale duo als doelpuntenmakers op het scorebord, want Danielle Noordermeer maakte uit een corner de 2-0. De vreugde was enorm en Excelsior Rotterdam leek de zege binnen te hebben. Het werd echter nog spannend, maar uit een penalty maakte PEC Zwolle in de 93e minuut de aansluitingstreffer. Uiteindelijk klonk het eindsignaal in het van Donge & de Roo Stadion en pakte Excelsior Rotterdam Vrouwen drie punten in eigen huis!

8. Nidia Bos 1-0
76. Daniëlle Noordermeer 2-0
93. Dominique Bruinenberg 2-1