6.N.E.C.3047+15
7.FC Utrecht3045+2

15.Excelsior3025-20
Bekijk de hele ranglijst

Voor de zesde keer op rij bleef Excelsior Rotterdam zonder nederlaag. Op eigen veld wonnen de Kralingers met 3-0 van TOP Oss. Grote man was andermaal Elías Már Ómarsson, die met drie treffers de volledige doelpuntenproductie van de avond voor zijn rekening nam.

Snelle openingstreffer

Al na twee minuten wedstrijd lag de bal in het doel en leek het een makkelijke avond te worden voor de Kralingers. Elías Már Ómarsson schoot raak uit een corner van Thomas Verhaar. Een makkelijke avond werd het overigens niet, want in de eerste helft kregen ook de gasten verschillende mogelijkheden om tot scoren te komen. Zo kopte Jan Lammers maar net naast het doel, redde Alessandro Damen op een inzet van Dean Guezen en keerde hij een schot van Lorenzo Piqué.

IJslander

Ook Excelsior kreeg mogelijkheden. Zo werd Ómarsson weggestuurd in de diepte, maar zijn schot was van te ver en ging bovendien naast het doel. Kort voor rust kreeg de IJslander opnieuw een grote kans op een voorzet van Joël Zwarts, maar die inzet ging naast het doel. Meteen na rust zette Zwarts opnieuw voor, maar nu kon de inglijdende Thomas Verhaar niet bij de bal.

Elías Már Ómarsson was met drie goals de onbetwiste man of the match.

Mats Wieffer in actie in het thuisduel tegen TOP Oss.

Voorlangs

Excelsior kwam fel uit de kleedkamer en dat resulteerde in de 53e minuut in de 2-0. Mats Wieffer stuurde Ómarsson de diepte in. De IJslander omspeelde de uitgekomen doelman Bo Geens en schoof de bal in het lege doel. Kort daarna had hij al zijn derde kunnen maken, maar het hakje waarmee hij het op de voorzet van Reuven Niemeijer probeerde was te lastig en de bal ging voorlangs.

Debuteren

Het verzet van de gasten was gebroken, al kregen zij nog mogelijkheden via Giovanni Büttner en Lion Kaak, maar het lukte TOP Oss niet om de Kralingse defensie te kraken. De verdediging, die daar keihard voor knokte, mocht zodoende na negentig minuten de vijfde clean sheet op rij noteren. In de laatste minuut lobte Ómarsson de bal over doelman Geens heen, waardoor de 3-0 eindstand op het bord kwam. De topscorer maakte daarna plaats voor Dave van Delft, waardoor opnieuw een speler uit de eigen jeugdopleiding mocht debuteren.

Zelfvertrouwen

,,We hebben er hard voor gewerkt en het was een echte teamprestatie’’, bleef Ómarsson ondanks zijn hattrick na afloop bescheiden als altijd. Uiteraard wilden verschillende journalisten van hem weten of hij een aantal goals in zijn hoofd heeft dit seizoen: ,,Nee dat heb ik niet. Ik wil gewoon meer doelpunten maken en daarmee de ploeg helpen. Daarnaast is het fijn dat we opnieuw de nul hebben gehouden. Dat is allemaal goed voor ons zelfvertrouwen.’’

Nathan Tjoe-A-On speelde opnieuw een prima wedstrijd.

Dave van Delft maakte zijn debuut in de Keuken Kampioen Divisie.

Man of the Match

Het begint misschien een beetje saai te worden, maar ook tegen TOP Oss was Elías Már Ómarsson de man of the match aan de kant van Excelsior Rotterdam. Dankzij drie doelpunten van de IJslander wonnen de Kralingers met 3-0. Ondanks alle lof en aandacht bleef Ómarsson ook vanavond heel bescheiden over zijn prestaties: ,,Ik wil het zo goed mogelijk doen voor het team. Hoeveel goals ik wil maken? Zoveel mogelijk.''