Dominant Excelsior Vrouwen verspeelt overwinning in extra tijd

31 januari 2021

Het duel in de Eredivisie Cup tussen Excelsior Rotterdam Vrouwen en SC Heerenveen leverde een zeer spannende en doelpuntrijke wedstrijd op. De vrouwen van Excelsior Rotterdam speelden dominant en leken een verdiende overwinning te pakken. Helaas mocht het niet zo zijn, want in de slotfase verloor de ploeg van Richard Mank met 3-4 van de Friezen.

Eerste kansen
Excelsior Rotterdam begon afwachtend aan de wedstrijd net als de gasten uit Heerenveen. De Friezen waren veel aan de bal, maar de eerste kansen waren voor Excelsior. Marthe van Erk stoomde op over de rechterflank en probeerde met een gevaarlijke voorzet Naomi Piqué te bereiken, maar helaas was deze voorzet net te scherp. Een paar minuten later was het Frederique Nieuwland die Van Erk diep stuurde, maar nu was de bal net te hard.

Dominante ploeg
In de elfde minuut was het wel raak. Een vrije trap van Frederique Nieuwland werd aangenomen door Daniëlle Noordermeer, die de bal vervolgens prachtig over de keepster van SC Heerenveen stiftte. Excelsior bleef de dominante ploeg. Hoewel ze SC Heerenveen aan de bal lieten was het Excelsior dat het gevaarlijkst was. In de 21e minuut was het weer raak. Marthe van Erk schoot na een onderschepping van Iris van Bokhoven de 2-0 binnen. Helaas was Van Bokhoven aangeslagen door een botsing met een tegenspeelster en zij moest het veld noodgedwongen verlaten.

Voorsprong
Waar Excelsior met een voorsprong de rust leek in te gaan, kwamen de Friezen in de eerste helft alsnog op gelijke hoogte. Tiny Hoekstra en Alieke Tuin zorgde voor de 2-2 ruststand. Dit leek een flinke klap te zijn voor Excelsior, maar na rust leek de ploeg er juist op gebrand om de voorsprong snel terug te pakken. De ploeg kreeg vijf grote kansen in de eerste tien minuten en het was Marthe van Erk die uiteindelijk uit de kluts de 3-2 maakte.

Gelijkmaker
Excelsior bleef daarna lang de dominante ploeg door kansen te creëren via Julia Ibes, Kim Hendriks en Naomi Piqué, maar helaas kwam hier geen vierde doelpunt uit voor de ploeg uit Kralingen. SC Heerenveen werd in het laatste kwartier met de minuut gevaarlijker en miste twee gigantische kansen die de ploeg uit Friesland op gelijke hoogte hadden kunnen brengen. Uiteindelijk lukte dit alsnog in de 90e minuut door een treffer van Tiny Hoekstra.

Helaas
Excelsior deed er alles aan om de gelijke stand over de streep te trekken en probeerde ook zelf nog te scoren. Helaas leverde dit een counter op voor de gasten, waaruit Hoekstra haar derde treffer van de middag kon maken en de Friezen aan de 3-4 overwinning hielp.