Een elftal feiten: Excelsior Rotterdam - FC Den Bosch

28 januari 2021

Excelsior Rotterdam is de derde periode begonnen met twee overwinningen en tussendoor bereikte de ploeg ook de kwartfinales van het bekertoernooi. Zaterdag strijden we verder, dan is FC Den Bosch de tegenstander. We kijken weer vooruit naar dit duel met een elftal feiten.

1. Met twee zeges op rij heeft Excelsior zich herpakt in de Keuken Kampioen Divisie. Tegen FC Den Bosch kan de ploeg voor het eerst sinds december 2019 weer drie wedstrijden op rij winnen.

2. Excelsior is één van de vier clubs die in de derde periode tot nu toe de volle zes punten behaalden. In de vorige periode behaalde Excelsior in tien wedstrijden zeven punten.

3. FC Den Bosch klom vorige week, bij het debuut van interim-trainers William van Overbeek en Paul Verhaegh, dankzij een 1-1 gelijkspel tegen NAC Breda na één week alweer van de laatste plek af.

4. De Bosschenaren wachten van alle clubs in de Keuken Kampioen Divisie nog wel het langst op een zege. Na een 2-0 thuiszege tegen MVV in september werd er zeventien keer op rij niet gewonnen.

5. De twee zeges van FC Den Bosch dit seizoen werden beide thuis behaald. De ploeg behaalde buitenshuis pas één punt. De laatste uitzege dateert van 28 februari 2020, eveneens tegen MVV.

6. Excelsior heeft in de eerste divisie een goede balans in thuiswedstrijden tegen FC Den Bosch. De helft van de twintig wedstrijden werden gewonnen, tegenover drie nederlagen en zeven gelijke spelen.

7. Vorig seizoen werd het een doelpuntenspektakel. Excelsior leidde bij rust met 2-0, stond na een uur spelen plots 2-3 achter, maar won uiteindelijk met 6-4.

8. De laatste zeven thuiswedstrijden tegen FC Den Bosch leverden vijf overwinningen en twee puntendelingen op. In 1997 stond Excelsior voor het laatst met lege handen, toen het 1-2 werd.

9. In oktober leek Excelsior punten te gaan verspelen tegen een tiental van FC Den Bosch, mede door een gemiste strafschop. In blessuretijd maakte Elías Már Ómarsson alsnog de 0-1.

10. Ómarsson kwam tegen TOP Oss voor het eerst sinds 11 december weer tot scoren in de Keuken Kampioen Divisie. Het was zijn achttiende treffer dit seizoen, twee minder dan topscorer Robert Mühren.

11. Voor Hervé Matthys kan het treffen met FC Den Bosch een bijzondere wedstrijd worden. De verdediger staat namelijk aan de vooravond van zijn 75ste wedstrijd in het shirt van Excelsior.