6.N.E.C.3047+15
7.FC Utrecht3045+2

15.Excelsior3025-20
Bekijk de hele ranglijst

Excelsior Rotterdam boekte in het koude Frans Heesenstadion in Oss een prima resultaat door met 1-3 te winnen. Vanzelf ging het niet, maar nadat TOP Oss na rust naast de Kralingers was gekomen, wist Excelsior het duel in het laatste deel van de wedstrijd alsnog in Rotterdams voordeel te beslissen. Het betekende de derde overwinning in ruim een week tijd.

Jubilaris

Luigi Bruins mocht tegen TOP Oss in de basisopstelling starten en bereikte zo het aantal van 250 officiële duels in het shirt van Excelsior Rotterdam. Andere ‘nieuwe’ basisklanten in Oss ten opzichte van het bekerduel tegen MVV waren Robin van der Meer en Ahmad Mendes Moreira, die speelden in plaats van Brandon Ormonde Ottewill en Abdallah Aberkane.

De lat

Joël Zwarts was al na vier minuten spelen dichtbij de openingstreffer, maar zijn schot spatte tegen de onderkant van de lat en belandde net voor de lijn weer op het veld. Kort erna kreeg Robin van der Meer de bal eerst net niet bij Reuven Niemeijer. Die laatste was meteen daarna alsnog dreigend, maar zijn inzet op aangeven van Ahmad Mendes Moreira ging helaas naast het doel.

Joël Zwarts maakte tegen TOP Oss de openingstreffer.

Siebe Horemans was met twee assists opnieuw belangrijk tegen TOP Oss.

Rebound

Na de sterkte openingsfase ging het duel redelijk gelijk op en waren er weinig kansen meer te noteren. Toch was het na ruim een half uur 0-1. Een voorzet van Siebe Horemans werd door Zwarts goed gecontroleerd. Hij stuitte eerst nog op doelman Bo Geens, maar in de rebound was het alsnog raak en kwam Excelsior op een 0-1 voorsprong.

Vervelend

Zonder echt in de problemen te komen ging de wedstrijd daarna gelijk op. Pas na rust werd het vervelend toen Dennis van der Heijden de gelijkmaker binnenkopte. Er volgde een slechte fase van Excelsior. Kyvon Leidsman had de 2-1 op zijn schoen, maar Alessandro Damen voorkwam dit. Ook invaller Mats Remans mocht twee keer uithalen, maar gelukkig voor Excelsior leverden ook deze schoten geen tweede treffer voor TOP Oss op.

Heerlijke voorzet

Robin van der Meer werkte twintig minuten voor tijd de bal eerst nog in het zijnet en legde even daarna af op Elías Már Ómarsson. Die kwam nog niet tot scoren, maar duidelijk werd wel dat Excelsior op jacht was naar de overwinning. De voorsprong kwam in de 78e minuut. Siebe Horemans leverde weer eens een heerlijke voorzet af waar Ómarsson alleen maar tegenaan hoefde te lopen, 1-2.

Goed resultaat

In de laatste minuut nam Excelsior definitief afstand. Na een handsbal ging de bal op de stip en jubilaris Luigi Bruins schoot de Kralingers vanaf elf meter naar 1-3. In de slotminuten mocht jeugdspeler Delano Gouda nog debuteren in het eerste elftal. Hij maakte zelfs bijna nog zijn eerste doelpunt, maar dat lukte net niet. Excelsior sloot wel een drukke week in Oss af met een goed resultaat.

Robin van der Meer mocht tegen TOP Oss in de basisopstelling beginnen.

Elías Már Ómarsson kwam tegen TOP Oss weer eens tot scoren.

Man of the Match

Jeugdspeler Delano Gouda mocht in het lege stadion van FC Oss debuteren in het betaalde voetbal. Daarmee trad hij in de voetsporen van onder meer Luigi Bruins. Deze voormalig jeugdspeler van Excelsior Rotterdam mocht in Oss weer eens in de basisopstelling beginnen en speelde zijn 250e officiële wedstrijd voor de Kralingers. Bruins luisterde zijn jubileum op met een doelpunt. Zoals vaker was hij trefzeker vanaf de penalystip.