Tobias Kleijweg keert terug naar Excelsior Maassluis

27 januari 2021

Tobias Kleijweg ruilt Excelsior Rotterdam in voor Excelsior Maassluis. De 22-jarige verdediger verlaat het betaalde voetbal om zich te richten op zijn maatschappelijke carrière. Hij gaat dit combineren met voetballen bij tweede divisionist Excelsior Maassluis, de club waar hij eerder voetbalde voor hij in de zomer van 2019 een contract tekende bij Excelsior Rotterdam.

Geen succes
Kleijweg, die eerder in de jeugdopleiding van ADO Den Haag speelde, wilde bij Excelsior Rotterdam zijn kans grijpen om de stap naar het betaalde voetbal te maken. Twee knieoperaties in zijn eerste seizoen gooiden roet in het eten. ,,Het is niet geworden wat we er allebei van verwacht en gehoopt hadden’’, stelt Kleijweg vast. ,,Ik heb hier een mooie tijd gehad en ik paste volgens mij wel bij de club, maar op sportief gebied is het helaas geen succes geworden.’’

Conclusie getrokken
,,Nadat ik na de operaties eindelijk weer kon meetrainen, kwam corona. Ik heb toen besloten dit seizoen op amateurbasis alsnog voor mijn kans te gaan, maar helaas. Ik heb onlangs met de trainer gesproken en hij maakte duidelijk dat ik niet in de plannen voorkom. Dat is misschien hard, maar wel duidelijk en eerlijk. Daaruit heb ik mijn conclusie getrokken. Ik ben gaan nadenken en heb vervolgens aangegeven dat maandag mijn laatste dag bij Excelsior was.’’

Maatschappelijke carrière
Kleijweg is bijna klaar met zijn studie bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit en gaat zich vanaf nu richten op zijn maatschappelijke carrière. ,,Ik ben onlangs nog wel op proef geweest in Duitsland, maar op het laatste moment ketste dat af. Daarom richt ik me nu op andere dingen en op Excelsior Maassluis, waar ik voor twee en een half jaar teken. Het is niet zo dat ik de deur van het profvoetbal helemaal dichtgooi, maar vooralsnog houd ik er geen rekening mee dat ik die stap opnieuw ga maken.’’

Mooie tijd
Bij Excelsior Maassluis, de club waar hij eerder vier seizoenen speelde, wordt hij met open armen ontvangen: ,,Dat voelt als thuiskomen. Helaas kunnen we door de coronasituatie geen wedstrijden spelen, maar binnen de geldende maatregelen wel trainen.’’ Spijt dat hij ruim anderhalf jaar terug de overstap maakte naar Excelsior heeft hij niet: ,,Ik ging voor mijn kans en ik ben als speler en persoon gegroeid. Ik heb me altijd ingezet, bij het eerste en bij de onder 21. Ook op maatschappelijk gebied hek ik mijn steentje bijgedragen, dat vond ik ook leuk om te doen. Ik kijk terug op een mooie tijd, maar uiteindelijk is deze beslissing voor mij nu het beste.’’

Gerelateerd nieuws

do 30 april 2020

Thuis Tips van: Tobias Kleijweg #4

De coronacrisis houdt een groot deel van de wereld binnen. Ook onze selectiespelers zitten het grootste…

Lees meer

vr 13 september 2019

KarTalks powered by Dubbelsteyn #1: Tobias Kleijweg

Een nieuwe rubriek in Excelsior Thuis is KarTalks, waarin presentatrice Karlijn Bernoster op de achterbank van…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Telstar vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 16 april, 2021

20:00, Rabobank IJmond Stadion

Geen publiek

NAC Breda vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 23 april, 2021

20:00, Rat Verlegh-stadion

Geen publiek

Excelsior vs
FC Dordrecht

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 30 april, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Telstar vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 16 april, 2021

20:00, Rabobank IJmond Stadion

Geen publiek

NAC Breda vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 23 april, 2021

20:00, Rat Verlegh-stadion

Geen publiek

Excelsior vs
FC Dordrecht

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 30 april, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Telstar vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 16 april, 2021

20:00, Rabobank IJmond Stadion

Geen publiek

NAC Breda vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 23 april, 2021

20:00, Rat Verlegh-stadion

Geen publiek

Excelsior vs
FC Dordrecht

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 30 april, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Telstar vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 16 april, 2021

20:00, Rabobank IJmond Stadion

Geen publiek

NAC Breda vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 23 april, 2021

20:00, Rat Verlegh-stadion

Geen publiek

Excelsior vs
FC Dordrecht

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 30 april, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek