6.N.E.C.3047+15
7.FC Utrecht3045+2

15.Excelsior3025-20
Bekijk de hele ranglijst

Hoeveel grote kansen Excelsior Rotterdam precies kreeg tegen MVV Maastricht? Het waren er in elk geval heel veel. Toch lukte het niet om drie punten mee te nemen uit Maastricht. Zelfs een punt was Excelsior niet gegund, want door een late treffer van de Limburgers werd met 1-0 verloren.

Goede herinneringen

De Kralingers hadden nog wel zulke goede herinneringen aan Stadion De Geusselt. Nog niet zo lang geleden werd het bekerduel tegen MVV Maastricht na strafschoppen gewonnen. De wedstrijd eindigde toen in 2-2, op deze zaterdagmiddag wist Excelsior Rotterdam het doel echter niet te vinden.

Kansen

Zonder de geblesseerde Joël Zwarts en met Ahmad Mendes Moreira als aanvaller in de basisopstelling, begon Excelsior Rotterdam sterk aan de wedstrijd. De Kralingers regen de kansen aaneen. Dat begon al in de vierde minuut toen Mats Wieffer richting het doel soleerde. Kort erna schoof Brandon Ormonde-Ottewill de bal voorlangs het doel en meteen erna schoot Siebe Horemans maar net naast het doel van voormalig Excelsior-doelman Mike Havekotte.

Elías Már Ómarsson kreeg een aantal grote kansen, maar scoorde niet.

Luigi Bruins in actie in de uitwedstrijd tegen MVV Maastricht.

Hoofdschuddend

Ook topscorer Elías Már Ómarsson was na 17 minuten dichtbij de openingstreffer, maar op aangeven van Ormonde-Ottewill kopte hij tegen de paal. Tussendoor kopte Wieffer in de handen van Havekotte en na een half uur kregen ook Ahmad Mendes Moreira en opnieuw Ómarsson de bal niet langs de MVV-doelman. Marinus Dijkhuizen aanschouwde het vanaf de zijlijn hoofdschuddend. Had er na een half uur 0-3 op het scorebord gestaan, dan was dat heel normaal geweest.

Wonder boven wonder

Na het sterke eerste half uur nam de druk van Excelsior af en vielen ook de eerste mogelijkheden van MVV te noteren. De grootste was voor Jerome Deom, maar gelukkig voor Excelsior ging zijn inzet naast het doel. Op slag van rust kreeg Wieffer opnieuw een enorme kans, maar hij wist de bal niet goed te raken en zodoende stond het na een helft voetbal wonder boven wonder nog 0-0.

Zoveelste kater

MVV startte feller aan de tweede helft en kreeg ook mogelijkheden. Maar ook nu bleef Excelsior de meest dreigende ploeg. Ómarsson, Wieffer, Horemans. Aan doelpogingen bepaald geen gebrek, aan voltreffers des te meer. Uiteindelijk viel de enige treffer van de middag twee minuten voor het verstrijken van de 90 minuten. Het was Djibril Dianessy die Alessandro Damen omspeelde , de winnende binnenschoof en Excelsior de zoveelste kater van dit seizoen bezorgde.

Ook Ahmad Mendes Moreira kwam niet tot scoren tegen MVV.

Siebe Horemans kan niet geloven dat Excelsior met lege handen naar huis gaat.