Excelsior Vrouwen verliest nipt van VV Alkmaar (4-3)

26 februari 2021

Na de interlandperiode werd er weer gevoetbald voor de Eredivisie Cup. Deze keer mocht het elftal van Richard Mank aantreden tegen VV Alkmaar. Het werd een zeer spannende wedstrijd met discutabele beslissingen. Uiteindelijk trok VV Alkmaar aan het lange eind, Excelsior Rotterdam verloor met 4-3.

Nerveus
Excelsior Rotterdam leek nerveus te beginnen aan de wedstrijd en liet het spel maken door VV Alkmaar. Dit leverde ook bijna een tegendoelpunt op, maar gelukkig was Ricci Geenen scherp en kon ze de kans die VV Alkmaar had via een één-op-één actie stoppen. Excelsior loerde vooral op de counter en werd hieruit bijna gevaarlijk via Naomi Piqué. Na het eerste kwartier werd de ploeg van Richard Mank steeds dominanter. Dit leverde kansen op voor Kim Hendriks en Frederique Nieuwland, die het van grote afstand probeerden. Helaas gingen beide schoten net naast.

Hard in de hoek
Uiteindelijk kwam VV Alkmaar op voorsprong nadat er voor een overtreding op Danielle Noordermeer niet werd gefloten en Maudy Stoop van VV Alkmaar de bal hard in de hoek kon schieten. Na de goal kreeg Frederique Nieuwland een gele kaart voor praten tegen de scheidsrechter, maar vijf minuten later liet ze haar voeten spreken door de bal hard in de hoek te schieten en de stand net voor rust gelijk te trekken (1-1).

Wakker geschud
Ondanks dat Excelsior Rotterdam gemotiveerd de kleedkamers in ging, weerspiegelde dit niet het begin van de tweede helft. VV Alkmaar was heel scherp begonnen en scoorde binnen vijf minuten twee doelpunten. Hier schrok de ploeg van en leek weer wakker geschud te moeten worden. Er kwamen kansen voor Noordermeer en Nieuwland, maar helaas troffen zij geen doel. Uiteindelijk was het Naomi Piqué die met haar hak op prachtige wijze de aansluitingstreffer maakte (3-2).

Counter
Excelsior leek zich terug te vechten, maar het was VV Alkmaar dat weer scoorde uit een counter en de voorsprong zo op 4-2 bracht. De Rotterdammers kwamen daarna weer dichterbij door via Nadine de Breij de 4-3 te maken. Hierdoor werden de laatste vijftien minuten heel spannend, maar het mocht uiteindelijk niet baten, want Excelsior verloor met 4-3 van de ploeg uit Alkmaar.

40. Maudy Stoop 1-0
46. Frederique Nieuwland 1-1
48. Chimera Ripa 2-1
50. Sanne Koopman 3-1
59. Naomi Piqué 3-2
68. Chimera Ripa 4-2
76. Nadine de Breij 4-3