6.N.E.C.2639+10
7.Go Ahead Eagles2637+3

15.Excelsior2622-18
Bekijk de hele ranglijst

Excelsior Rotterdam en Almere City FC leken in het begin van dit seizoen nog concurrenten te worden in de top van de Keuken Kampioen Divisie. Het verschil tussen beide teams was echter groot in het onderlinge duel. De Almeerse ploeg, onder aanvoering van oud-Excelsior-speler Ryan Koolwijk, bezorgde Excelsior opnieuw een frustrerende middag.

Frustrerend

,,Het is al een tijdje een frustrerend seizoen’’, verzuchtte Marinus Dijkhuizen na afloop van de met 4-1 verloren uitwedstrijd tegen Almere City FC. Waar Excelsior Rotterdam aanvankelijk nog redelijk standhield tegen Almere City FC, keek de ploeg kort voor rust alsnog tegen een 2-0 achterstand aan. In de tweede helft kwam een offensief nooit echt van de grond, waardoor de Kralingers met een 4-1 nederlaag naar huis werd gestuurd. Een opsteker voor de thuisploeg, die met twee nederlagen en het ontslag van trainer Ole Tobiasen een tumultueuze week achter de rug had.

Bedienen

De eerste grote kans voor Almere City FC was voor spits Thomas Verheydt. Hij raakte na 12 minuten spelen de paal en het was niet de enige grote kans die hij deze middag kreeg. Desondanks speelde de aanvaller een belangrijke rol in de overwinning van de thuisploeg. Hij zocht keer op keer het duel met de centrale verdedigers van Excelsior en wist zo de spelers om hem heen te bedienen. ,,Slordige en kinderachtige fouten”, analyseerde Dijkhuizen de twee goals die uiteindelijk nog voor rust vielen.

Joel Zwarts mocht vanmiddag in de basisopstelling starten tegen Almere City FC.

Elías Már Ómarsson kwam tegen Almere City FC opnieuw tot scoren

Strafschop

Voordat Almere City FC op voorsprong kwam, miste Verheydt een toegekende strafschop. Beter gezegd: Alessandro Damen stopte de penalty. Een opsteker voor de doelman die vanmiddag zijn honderdste officiële wedstrijd speelde voor Excelsior. Het werd helaas geen feestduel voor hem, want nog voor rust scoorde de thuisploeg dus alsnog twee keer. Kort nadat Excelsior via Elías Már Ómarsson en Joël Zwarts twee kansen had gekregen, schoot Faris Hammouti de 1-0 binnen. Een minuut voor rust maakte Hammouti ook de 2-0. In beide gevallen zag de Kralingse defensie er niet goed uit.

Offensief

Aan het begin van de tweede helft leek Excelsior het duel met een offensief nog te willen keren, maar veel overtuiging zat er niet in. Zwarts schoot voorlangs het doel en doelman Michael Woud wist een schot van Reuven Niemeijer te keren. Tien minuten nadat de vrijstaande Verheydt het duel nog niet in het slot wist te gooien, zorgde John Yeboah alsnog voor de 3-0. Invaller Ahmad Mendes Moreira maakte nog wel 3-1 namens Excelsior, maar in de slotminuut besliste John Yeboah het duel definitief (4-1) in het voordeel van Almere City FC.

Siebe Horemans in actie in de uitwedstrijd tegen Almere City FC.

Marinus Dijkhuizen kon terugkijken op een teleurstellende middag.