6.N.E.C.3047+15
7.FC Utrecht3045+2

15.Excelsior3025-20
Bekijk de hele ranglijst

Tegen MVV Maastricht wist Excelsior Rotterdam vorige week niet te scoren, tegen Jong Ajax waren de Kralingers een stuk effectiever. Er werd met maar liefst 5-1 gewonnen van de ploeg van voormalig Excelsior-trainer Mitchell van der Gaag.

Effectief

Eerder dit seizoen verloor Excelsior Rotterdam in Amsterdam nog met 3-0 van Jong Ajax. Nu stond na 45 minuten voetbal dezelfde stand op het scorebord, alleen nu in het voordeel van de Kralingers. Excelsior ging in het eerste half uur uiterst effectief met de kansen om tegen een Jong Ajax waarin onder meer Lassina Traoré, Jurgen Ekkelenkamp en voormalige Excelsior-jeugdspeler Youri Baas aan de aftrap verschenen.

Raak

Traoré kreeg al in de derde minuut van de wedstrijd een enorme kans om de score namens de gasten te openen, maar hij schoof de bal voorlangs het doel van Alessandro Damen. Vijf minuten later was het wel raak toen Rio Hillen een voorzet van Mats Wieffer achter zijn eigen doelman werkte. Jong Ajax kreeg daarna mogelijkheden via Naci Unuvar en uit een corner die door Wieffer van de lijn werd gekopt, maar de Amsterdammers kwamen niet tot scoren.

Reuven Niemeijer maakte tegen Jong Ajax de 3-0 namens Excelsior Rotterdam.

Ahmad Mendes Moreira in actie tegen Jong Ajax.

Comfortabel

Dat lukte Julian Baas in de twintigste minuut wel. Hij haalde verwoestend uit en doelman Dominik Kotarski zag de bal naast hem in de bovenhoek verdwijnen, 2-0. Vier minuten later zorgde Reuven Niemeijer op aangeven van Ahmad Mendes Moreira voor de comfortabele 3-0 ruststand. Unuvar mocht namens de gasten nog een keer van grote afstand uithalen, maar dat schot verdween naast het doel.

Slotakkoord

Na rust was er een schietkans voor Jurgen Ekkelenkamp en kort erna kopte Traoré de bal in de handen van Damen. Ruim een kwartier voor tijd kwam Jong Ajax alsnog tot scoren. Een toegekende strafschop werd door Kenneth Taylor benut. Excelsior liet de Amsterdammers niet dichterbij komen en kwam zelf nog twee keer tot scoren. Eerst schoot Ahmad Mendes Moreira met een geweldig schot de 4-1 binnen en het slotakkoord was voor Joël Zwarts, 5-1.

Mooiste goal?

Een week na de veel gemiste kansen ging het deze keer na afloop van de wedstrijd vooral over de vraag welk doelpunt het mooiste was: die van Julian Baas of toch het schot van Ahmad Mendes Moreira? ,,Ik raakte hem perfect en de bal zwabberde een beetje, maar ik denk toch dat die van Achie mooier was’’, zei Julian Baas. En Mendes Moreira: ,,Ik vond die van Julian Baas ook heel mooi, maar als voetballiefhebber geniet je toch meer van die goal van mij dan die van Julian, haha.’’

Julian Baas maakte met een verwoestend schot de 2-0 tegen Jong Ajax.

Ahmad Mendes Moreira schreeuwt het uit naar zijn geweldige goal.

Bekijk hieronder de reactie van Marinus Dijkhuizen:

MOTM

Julian Baas

Koop mijn shirt

Man of the Match

,,Ik raakte hem perfect'', zei Julian Baas na afloop van de met 5-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Jong Ajax. Met een geweldig schot schoot Baas na 20 minuten spelen de 2-0 binnen. De middenvelder kon terugkijken op een sterke wedstrijd tegen de Amsterdamse beloften en hij werd door de supportersvereniging dan ook verkozen tot man of the match. ,,Ik had hiervoor één keer gescoord uit een vrije trap. Verder kom ik niet zo heel vaak in die positie. Ik heb de opdracht gekregen om meer in die positie te komen en vandaag betaalt zich dat uit in dat ene moment’’, aldus Baas over zijn treffer.