Excelsior Vrouwen hard onderuit tegen FC Twente

9 maart 2021

Een paar weken geleden werd de uitwedstrijd tegen FC Twente afgelast vanwege het noodweer dat Nederland in haar greep hield. Nu het duel werd ingehaald hoopte Excelsior een punt of meer mee te kunnen nemen tegen deze moeilijk tegenstander. Helaas bleek FC Twente sterker dan gedacht. Excelsior Vrouwen verloor met 7-0.

Binnengeschoten
FC Twente zette gelijk de toon door de bal vanaf de aftrap op goal te schieten. Gelukkig was keepster Isa Pothof scherp en kon zij de bal pakken. Doordat ze even misstapte leek de situatie erger dan het was. Hierna probeerde het elftal van Richard Mank vol druk te zetten op FC Twente. Helaas leverde deze druk ook ruimtes op voor Twente met het eerste doelpunt als gevolg. Een voorzet van rechts kon makkelijk worden binnengeschoten.

Afstandsschot
Na deze tegengoal probeerde Excelsior Rotterdam met snelle counters via Julia Ibes en Naomi Piqué het doel van FC Twente te bereiken, maar helaas leverde dit alleen een afstandsschot op van Ibes dat over ging. Hierna kwam FC Twente meer in haar spel en scoorde de thuisploeg snel uit twee voorzetten de 2-0 en de 3-0.

Neergehaald
Excelsior liet de koppen niet te laten hangen en liet met vlagen goed voetbal zien. Ze deden in het laatste kwartier van de eerste helft ondanks de grote achterstand eigenlijk niet onder voor de ploeg uit Enschede. De grootste kans was voor Piqué, die het strafschopgebied indribbelde en werd neergehaald door een verdedigster van FC Twente. De staf en speelster van Excelsior Rotterdam vroegen om een strafschop, maar vonden geen gehoor bij de scheidsrechter.

Gemotiveerd
Hoewel de staf de ploeg goed had gemotiveerd om er nog een wedstrijd van te maken, leek het alsof Excelsior de koppen na rust wel liet hangen. FC Twente maakte net als in de eerste helft twee doelpunten in twee minuten. Excelsior Rotterdam, waarvoor Celine de Jong haar debuut mocht maken, probeerde er nog een paar keer uit te komen via een counter maar helaas was net de laatste pass iets te kort of te scherp.

Zware wedstrijd
Uiteindelijk scoorde FC Twente nog twee keer om de stand op 7-0 te brengen. Dit was ook gelijk de eindstand. Piqué leek nog even de eretreffer te maken, maar helaas werd ze weer net gestopt voordat ze kon uithalen. Excelsior ging dus met nul punten terug naar Kralingen. Vrijdag staat er weer een zware wedstrijd op het programma. Dan spelen onze vrouwen in Eindhoven tegen de PSV vrouwen.

5. Anna-Lena Stolze 1-0
21. Fenna Kalma 2-0
22. Suzanne Giesen 3-0
46. Lynn Wilms 4-0
47. Anna-Lena Stolze 5-0
60. Rieke Dieckmann 6-0
83. Eigen doel 7-0