Excelsior Vrouwen houdt lang stand, maar verliest toch van Ajax

21 maart 2021

In het van Donge & de Roo stadion stond de wedstrijd tegen de Ajax vrouwen op het programma. Dit was de laatste wedstrijd van Excelsior Rotterdam vrouwen tegen een top 3 ploeg uit de Pure Energie Eredivisie vrouwen. Het was lang spannend, doordat Excelsior Rotterdam een goede wedstrijd speelde tegen de ploeg uit Amsterdam. Uiteindelijk werd er jammer genoeg met 1-4 verloren van de Ajacieden.

Knappe reddingen
Richard Mank koos ervoor om met zijn ploeg verdedigend te gaan spelen en Ajax het spel te laten maken. Hierdoor stond Excelsior Rotterdam heel compact en goed te verdedigen, waardoor de gasten eigenlijk weinig kon creΓ«ren. Isa Pothof moest wel scherp zijn bij de eerste kans van Ajax en dat was ze, want ze hield haar doel de eerste helft met een paar knappe reddingen schoon.

Countermogelijkheden
Omdat Ajax het spel mocht maken van Excelsior stond de ploeg uit Amsterdam heel hoog en dit leverde een aantal countermogelijkheden op voor de ploeg van Richard Mank. Zo kwamen er al snel counters via Naomi PiquΓ© en Anne Bhagerath, die Marthe van Erk probeerde te bereiken met een steekpass. Helaas leverde deze momenten geen kansen op voor Excelsior omdat de pass steeds net te scherp of te lang was.

Geblokt
Het eerste schot was voor Kim Hendriks, die het van ongeveer 30 meter probeerde maar haar schot naast zag gaan. De grootste kans aan de kant van Excelsior Rotterdam was voor Nadine de Breij. In de 40e minuut onderschepte zij de bal op de middenlijn en kon daardoor zo doorlopen richting de goal. Helaas kon de verdediging van Ajax er op het laatste moment tussen zitten, waardoor haar schot geblokt werd. Uiteindelijk was de ruststand 0-0.

Penalty
Excelsior Rotterdam kwam goed de kleedkamer uit en leek de eerste paar minuten door te gaan met waar ze waren gebleven. Er was wel in de 48e minuut een prachtige redding van Isa Pothof die van heel dichtbij snel moest reageren op een schot van Ajax. Hierdoor leek de ploeg gemotiveerd om punten te gaan pakken deze wedstrijd. Helaas kwam in de 54e minuut het omslagmoment van de wedstrijd, want Ajax kreeg een penalty van de scheidsrechter nadat een speelster werd gevloerd in het strafschopgebied. De strafschop werd simpel binnengeschoten.

Onder druk
Hierna werd het al redelijk snel 0-2 door een voorzet die hard werd binnengekopt en leek de wedstrijd gelopen. Twee minuten later deed Excelsior iets terug. Joy Kersten, die samen met Julia Ibes in de 65e minuut was ingevallen, stuurde Ibes diep en die kon simpel afmaken, 1-2. Hierna drong Excelsior Rotterdam aan door Ajax meer onder druk te zetten en ontstonden er kansen voor Kim Hendriks en Nadine de Breij, die het van afstand probeerden maar helaas het doel niet troffen.

Eindstand
Hierna schakelde Ajax na een corner van Excelsior goed om en maakte zes minuten voor tijd 1-3. Uiteindelijk werd het ook nog 1-4. Hoewel die treffer buitenspel leek, bleef de vlag omlaag en werd de eindstand op het bord gezet. Al met al heeft Excelsior Rotterdam ondanks de nederlaag er een goede wedstrijd van gemaakt tegen een van de beste ploegen in Nederland. De volgende wedstrijd is aankomende zondag tegen PEC Zwolle. Waar Excelsior punten hoopt te halen, zodat het VV Alkmaar nog kan inhalen op de ranglijst.

Doelpunten:
55. Marjolijn van den Bighelaar 0-1 (strafschop)
70. Chasity Grant 0-2
72. Julia Ibes 1-2
84. Eshly Bakker 1-3
89. Eshly Bakker 1-4

Opstelling Excelsior Rotterdam Vrouwen:
1. Isa Pothof (K)
2. Nikki Ridder
3. Nidia Bos (A)
8. Anne Bhagerath (65. Joy Kersten)
9. Marthe van Erk (65. Julia Ibes)
10. Kim Hendriks
11. Nadine de Breij
12. Naomi PiquΓ©
15. DaniΓ«lle Noordermeer
18. Isa Kagenaar
23. Lieke Huijsmans (81. Nur Al Jawahiri)

Bekijk hieronder de reactie van hoofdtrainer Richard Mank:

Meer Nieuws

vr 16 april 2021

Sondre Skogen kopt Excelsior naar verdiend punt tegen Telstar

Deze 1-1 was op basis van de hele wedstrijd misschien logisch, maar op basis van het…

Lees meer

do 15 april 2021

Excelsior maakt zich op voor uitduel tegen SC Telstar

Na de 2-1 overwinning in eigen stadion tegen N.E.C. speelt Excelsior Rotterdam morgenavond in Velsen-Zuid tegen…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

NAC Breda vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 23 april, 2021

21:00, Rat Verlegh-stadion

Geen publiek

Excelsior vs
FC Dordrecht

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 30 april, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

NAC Breda vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 23 april, 2021

21:00, Rat Verlegh-stadion

Geen publiek

Excelsior vs
FC Dordrecht

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 30 april, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

NAC Breda vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 23 april, 2021

21:00, Rat Verlegh-stadion

Geen publiek

Excelsior vs
FC Dordrecht

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 30 april, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

NAC Breda vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 23 april, 2021

21:00, Rat Verlegh-stadion

Geen publiek

Excelsior vs
FC Dordrecht

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 30 april, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek