Excelsior Vrouwen pakt in extremis punt tegen PEC Zwolle

28 maart 2021

Excelsior Rotterdam Vrouwen speelde de laatste wedstrijd van het reguliere programma tegen de PEC Zwolle vrouwen. De stevige wind in Zwolle zorgde voor een lastige wedstrijd voor beide ploegen, die weinig kansen kregen. Uiteindelijk keek Excelsior Rotterdam Vrouwen tegen een 2-0 achterstand aan, die werd omgekeerd in een 2-2 gelijkspel door een goal in de 93e minuut van Danielle Noordermeer.

Wakker geschud
Beide ploegen startten de wedstrijd matig en leken even wakker geschud te moeten worden. Uit deze matige felheid kwam in de elfde minuut ook het eerste gevaarlijke moment van de wedstrijd voor PEC Zwolle. Maar deze vrije trap werd goed weggekopt door Kim Hendriks. Hierna leek de ploeg van Richard Mank wakker geschud en probeerde er een paar keer goed uit te komen via de counter.

Geblokt
De eerste kans van Excelsior Rotterdam was voor Marthe van Erk, die vol leek uit te halen maar net niet bij de bal kon komen. Hierna was het Isa Kagenaar die een goede lage voorzet gaf, maar ook geen speelster kon bereiken. De grootste kans was voor Lieke Huijsmans die na een corner vol uithaalde in de zestienmeter. Helaas werd haar schot op het laatste moment geblokt. Helaas was het laatste moment van de eerste helft voor PEC Zwolle, dat Excelsior Rotterdam Vrouwen met een lage vrije trap op achterstand zette.

Gigantische kans
Excelsior Rotterdam Vrouwen kwam goed uit de kleedkamer. Zo kreeg Danielle Noordermeer in de 48e minuut een grote kans na de vrije trap van Frederique Nieuwland. Ze leek voor de gelijkmaker te tekenen, maar kon net niet bij de bal komen. In de 50e minuut kreeg Hendriks een gigantische kans, maar werd ze genoeg gehinderd door de verdediging van PEC Zwolle waardoor haar schot niet op doel ging. Het was PEC Zwolle dat in de 66e minuut op 2-0 na de rebound uit een corner.

Aansluitingstreffer
Maar Excelsior liet de koppen niet hangen en deed gelijk wat terug. Nieuwland onderschepte de bal op het middenveld en stuurde Van Erk alleen op de keepster van PEC Zwolle af. Zij kon makkelijk binnenschieten en de aansluitingstreffer maken. Hierna leek PEC Zwolle het helemaal kwijt en was het aanval na aanval voor Excelsior. Zo ontstonden er kansen voor Julia Ibes, Nadine de Breij en Marthe van Erk. Er werd nog geappelleerd voor een strafschop, nadat De Breij werd aangetikt. Hier werd echter geen gehoor aan gegeven.

Prachtige treffer
In de extra tijd was het heel spannend, het eerste moment was voor Nadine de Breij die een grote kans kreeg, maar helaas net naast schoot. Daarna kreeg PEC Zwolle een gigantische kans door een een-op-eensituatie, maar gelukkig schoot de speelster van PEC ver naast. Uiteindelijk was het laatste moment voor Danielle Noordermeer, die na een scheidsrechtersbal van 40 meter – met een beetje hulp van de wind – binnenschoot. Dankzij deze prachtige treffer pakte Excelsior Rotterdam Vrouwen een punt, want een minuut later werd er afgefloten door de scheidstrechter.

Doelpunten:
44. Jassina Blom 1-0
66. Danique Noordman 2-0
67. Marthe van Erk 2-1
93. Danielle Noordermeer 2-2

Opstelling Excelsior Rotterdam Vrouwen:
1. Isa Pothof (K)
2. Nikki Ridder
4. Frederique Nieuwland
8. Anne Bhagerath (60. Joy Kersten)
9. Marthe van Erk
10. Kim Hendriks
11. Nadine de Breij
12. Naomi Piqué (70 Julia Ibes)
15. Daniëlle Noordermeer
18. Isa Kagenaar
23. Lieke Huijsmans

Nabeschouwing met Daniëlle Noordermeer:

Meer Nieuws

vr 16 april 2021

Sondre Skogen kopt Excelsior naar verdiend punt tegen Telstar

Deze 1-1 was op basis van de hele wedstrijd misschien logisch, maar op basis van het…

Lees meer

do 15 april 2021

Excelsior maakt zich op voor uitduel tegen SC Telstar

Na de 2-1 overwinning in eigen stadion tegen N.E.C. speelt Excelsior Rotterdam morgenavond in Velsen-Zuid tegen…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

NAC Breda vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 23 april, 2021

21:00, Rat Verlegh-stadion

Geen publiek

Excelsior vs
FC Dordrecht

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 30 april, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

NAC Breda vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 23 april, 2021

21:00, Rat Verlegh-stadion

Geen publiek

Excelsior vs
FC Dordrecht

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 30 april, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

NAC Breda vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 23 april, 2021

21:00, Rat Verlegh-stadion

Geen publiek

Excelsior vs
FC Dordrecht

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 30 april, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

NAC Breda vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 23 april, 2021

21:00, Rat Verlegh-stadion

Geen publiek

Excelsior vs
FC Dordrecht

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 30 april, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek