Ook Sander Fischer zet punt achter carrière als betaald voetballer

26 maart 2021

Ook Sander Fischer zet na deze voetbaljaargang een punt achter zijn carrière als betaald voetballer. De 32-jarige centrale verdediger speelde bijna 400 wedstrijden als profvoetballer en gaat zich nu richten op zijn maatschappelijke carrière. Hij zegt het voetbal niet geheel vaarwel, want hij speelt vanaf komend seizoen voor hoofdklasser VV Capelle.

Geweldig
,,Het is mooi geweest en tijd voor nieuwe dingen’’, stelt Fischer. Net als Luigi Bruins neemt hij na dit seizoen afscheid van het profvoetbal. ,,Dat zal heel gek zijn. Ik ben daar altijd en vol passie mee bezig geweest. Voetballen was wat ik het liefste deed. Ik heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken en dat was geweldig. Ik heb genoten van al die jaren, maar nu is het tijd om mijn horizon te gaan verbreden. Ik zie genoeg kansen voor een tweede carrière.’’

Plezier
Zijn afscheid van het voetbalveld is overigens niet definitief, want vanaf komend seizoen komt hij uit voor hoofdklasser VV Capelle. ,,Helemaal stoppen vind ik een te grote stap. Daarom ga ik bij de amateurs voetballen. Niet meer als prof, maar puur voor mijn plezier. Verder heb ik op dit moment geen ambities in het voetballen. Ik wil nu geen trainer worden of zo. Mijn ambities liggen echt in het bedrijfsleven.’’

Ontwikkelen
Concreet is die stap nog niet, maar Fischer heeft er alle vertrouwen in dat hij snel iets zal vinden. ,,Ik wil mezelf nu buiten het veld gaan ontwikkelen. Bij Excelsior heb ik daar dit jaar op de commerciële afdeling aan geroken en dat is me goed bevallen. Waar dat in de toekomst zal zijn, weet ik nog niet. Maar ik wil stappen zetten, mijn hoofd gaan gebruiken en dan niet alleen om ballen mee te koppen, haha. Ik vind het leuk om mezelf uit te dagen.’’

Prachtige carrière
Als voetballer kan Sander Fischer terugkijken op een prachtige carrière. Hij begon bij SV WCR en maakte al snel de overstap naar Excelsior. ,,Ik brak helaas niet door, maar via een omweg ben ik hier teruggekomen.’’ Die omweg begon in Breda, waar hij op 20 april 2008 bij NAC debuteerde in het betaalde voetbal. ,,Patrick Zwaansdijk raakte geblesseerd en ik mocht al snel invallen. Eén of twee minuten warmlopen en erin. Mijn hartslag ging flink omhoog en ik zat vol adrenaline. Ik stond centraal achterin met Sander van Gessel met wie ik in de beloften veel had gespeeld. Hij stelde me gerust en daarna ging het lekker.’’

Hoogtepunt
Via NAC Breda, SC Cambuur en FC Emmen kwam hij bij AGOVV Apeldoorn. Toen die club failliet ging, keerde hij in 2013 terug bij Excelsior. ,,Op het laatste moment dat je nog mocht overschrijven. Ik begon als amateur, wilde mezelf bewijzen.’’ Hij verdiende een contract in Kralingen en leidde Excelsior als aanvoerder in 2014 naar de Eredivisie. ,,Dat was sowieso een hoogtepunt, maar de eerste keer lijfsbehoud dat was ook heel mooi. Dat was toch waar we een heel jaar naartoe hadden gewerkt. Ook de halve finale in de KNVB Beker in 2015 tegen FC Groningen was een hoogtepunt.’’

Buitenland
Na Excelsior wilde hij in 2016 zijn horizon verbreden en deed dit bij Go Ahead Eagles, Sparta Rotterdam en Vendsyssel FF uit Denemarken. ,,Voetballen in het buitenland vond ik ook mooi om mee te maken. Dat wilde ik heel graag, maar uiteindelijk was het misschien net een jaartje te laat. Toen werd mijn dochtertje geboren en werd de situatie anders. Ik wilde terug naar Nederland, maar ben wel blij dat ik het heb meegemaakt. Fijn dat ik vervolgens kon terugkeren bij Excelsior. Dat is toch mijn club. Daar is het begonnen en eindigt het nu. Ik ben er trots op dat ik zo lang voor deze club heb mogen spelen.’’

Gerelateerd nieuws

wo 27 mei 2020

Sander Fischer is blij dat hij weer op het veld staat

In groepjes, verdeeld over twee velden, traint de selectie van Excelsior Rotterdam vier dagen per week,…

Lees meer

di 11 juni 2019

Sander Fischer keert terug bij Excelsior Rotterdam

Sander Fischer keert terug bij Excelsior Rotterdam. De 30-jarige verdediger tekent in Kralingen een contract voor…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek