Pijnlijke 0-3 nederlaag van Excelsior tegen VV Alkmaar

6 maart 2021

Nadat Excelsior Rotterdam vorige week in de Eredivisie Cup verloor van VV Alkmaar kon het zich in het eigen stadion revancheren tegen dezelfde tegenstander. Uiteindelijk lukte het Excelsior niet om de punten in eigen huis te houden. Het duel ging met 0-3 verloren, waardoor Excelsior Rotterdam nu laatste staat met vijf punten.

Mogelijkheden
Excelsior Rotterdam leek gemotiveerd om zich te revancheren tegen VV Alkmaar, maar in het begin van de wedstrijd was het tegenovergestelde te zien. Excelsior begon slap en niet gefocust aan de wedstrijd. Hierdoor kreeg VV Alkmaar het balbezit en konden ze een paar kansen creëren. Isa Pothof voorkwam een zeker doelpunt met een knappe redding in de achtste minuut van de wedstrijd. Daarna kreeg Excelsior een aantal mogelijkheden om op voorsprong te komen door van twee gevaarlijke vrije trappen van Frederique Nieuwland. De tweede vrije trap werd scherp aangesneden en leek binnengekopt te worden door Nidia Bos, maar zij miste de bal maar net.

Rode kaart
Jammer genoeg was het daarna VV Alkmaar dat toesloeg uit een corner die niet goed werd weggewerk. Vervolgens ging het van kwaad tot erger voor Excelsior, want twee minuten later kreeg Frederique Nieuwland een rode kaart voor het natrappen van een speelster van VV Alkmaar. Een onnodige en zure rode kaart voor het elftal van Richard Mank, omdat er nu naast een achterstand ook nog eens met een vrouw minder werd gevoetbald.

Feller
Dit was op het veld eigenlijk na een paar minuten niet merkbaar omdat VV Alkmaar ook geen denderend voetbal liet zien en Excelsior Rotterdam wakker werd geschud en veel feller begon te voetballen. Dit leverde een grote kans op voor Kagenaar die bijna een goal leek te maken, maar ze kon helaas net niet bij de bal komen.

Gehaakt
De tweede helft begon Excelsior zeer fel en zette het VV Alkmaar onder druk. Dit leverde in de 48e minuut een grote kans op voor Marthe van Erk die met een prachtige dribbel haar verdedigster voorbij kwam en hard op doel schoot. Helaas kon de keepster de bal net aantikken. Excelsior bleef doorgaan en leek met Naomi Pique de stand gelijk te trekken. Ze kopte de bal slim door en kon zelf de bal pakken, maar ze werd gehaakt door een verdedigster. Excelsior appelleerde voor een rode kaart, maar de scheidsrechter gaf geel.

Nederlaag
Hierna zakte Excelsior Rotterdam een moment in en VV Alkmaar profiteerde direct door de 0-2 te maken. Hierna kwamen er nog kleine kansen voor Hendriks die in de 73e minuut was ingevallen voor Al Jawahiri en Nidia Bos die in de 90e minuut op de lat kopte. Helaas werd er geen doelpunt gemaakt. VV Alkmaar scoorde nog wel in de extra tijd, waardoor het duel eindigde in een 0-3 nederlaag.

21. Charlotte Hulst 0-1
60. Charlotte Hulst 0-2
90+. Ilvy Zijp 0-3