Zoom meeting amateurpartners over het opleiden van meisjes en vrouwen

25 maart 2021

Ondanks dat fysieke bijeenkomsten door de coronamaatregelen niet mogelijk zijn, blijven Excelsior Rotterdam en de amateurpartners elkaar regelmatig online ontmoeten. Tijdens de derde zoom meeting van dit seizoen was het thema: het opleiden van meisjes en vrouwen.

Samenwerking
De aanwezigen in de zoomcall werden welkom geheten door coördinator Roel de Nooijer van Excelsior Rotterdam. Hij gaf daarna snel het woord aan de twee sprekers die waren uitgenodigd: Richard Mank en Bas Jonker. De eerste is hoofdtrainer van het eerste elftal van Excelsior Rotterdam Vrouwen en Jonker is hoofd jeugdopleiding meiden- en vrouwenvoetbal van VV Spirit. Die laatste club is zowel amateurpartner als de eerste vereniging uit de regio waarmee Excelsior een intensieve samenwerking heeft op het gebied van vrouwen- en meisjesvoetbal.

Indrukwekkend
Jonker vertelde hoe VV Spirit vijf jaar geleden heel bewust een traject is ingegaan voor het opzetten van een meidenafdeling. Hij benadrukte het belang van een goede structuur, faciliteiten en een gelijke behandeling als mannenvoetbal als basis voor het succes. De cijfers van dat succes zijn indrukwekkend. In het derde jaar werd het honderdste meisjeslid ingeschreven en was de meidenafdeling gegroeid van nul naar negen teams. Inmiddels zit de vereniging in het vijfde jaar en telt de afdeling 230 leden en vijftien teams, waaronder vier teams Vrouwen 30-plus.

Groei en professionalisering
Inmiddels richt VV Spirit zich op verdere groei en professionalisering. Mede daarom zocht de vereniging uit Ouderkerk aan den IJssel vorig jaar contact met Excelsior. Er werd al samengewerkt, maar nu gebeurt dat ook specifiek op het gebied van vrouwen- en meisjesvoetbal. Een van de concrete punten van deze samenwerking is dat speelsters Anne Bhagerath en Stephanie Coelho Aurélio van het eerste vrouwenteam van Excelsior het MO17-team van VV Spirit trainen. Ook werd met veel succes een Excelsior Voetbaldag georganiseerd, waar ook veel meisjes aan deelnamen.

Waardevol
Richard Mank noemde VV Spirit als voorbeeld van een vereniging die het supergoed doet op het gebied van vrouwen- en meisjesvoetbal. Eén van de talenten van VV Spirit komt inmiddels uit voor het beloftenteam van Excelsior en Mank ziet graag dat dit in de toekomst veel vaker gaat gebeuren: ,,We willen elkaar versterken en daarom is een samenwerking als dit heel waardevol voor ons.’’ Hij gaf de aanwezigen vervolgens een inkijkje achter de schermen van Excelsior Vrouwen. Hij vertelde dat de doelstelling is om binnen vijf jaar door te groeien tot een stabiele middenmoter in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen, die tot de laatste speeldag meestrijdt om een plek in de finalepoule.

Talententraining
Bas Jonker gaf aan dit soort (online) bijeenkomsten erg interessant te vinden, vooral ook om te horen hoe andere clubs hun meidenafdeling hebben opgezet: ,,Op die manier kunnen we van elkaar leren.’’ Richard Mank zei verder in gesprek te zijn met VV Spirit maar ook met FC Binnenmaas over de mogelijkheid voor een talententraining binnen hun regio, waarbij de grootste talenten uit de regio onder begeleiding van Excelsior kunnen trainen en wellicht kunnen doorstormen naar de Rotterdamse club. ,,Wij willen sowieso met z’n allen nog meer gaan samenwerken op het gebied van meisjesvoetbal. Zo lijkt het me ontzettend leuk om een gezamenlijk toernooi te organiseren.’’ Een idee dat door de aanwezigen met enthousiasme ontvangen werd.

Meer amateurpartners

di 6 april 2021

Excelsior Voetbaldagen bij Sportclub Excelsior en XerxesDZB

Wil jij tijdens de meivakantie trainen als een echte profvoetballer? Dat kan tijdens de Excelsior Voetbaldagen…

Lees meer

do 25 maart 2021

Zoom meeting amateurpartners over het opleiden van meisjes en vrouwen

Ondanks dat fysieke bijeenkomsten door de coronamaatregelen niet mogelijk zijn, blijven Excelsior Rotterdam en de amateurpartners…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

NAC Breda vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 23 april, 2021

21:00, Rat Verlegh-stadion

Geen publiek

Excelsior vs
FC Dordrecht

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 30 april, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

NAC Breda vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 23 april, 2021

21:00, Rat Verlegh-stadion

Geen publiek

Excelsior vs
FC Dordrecht

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 30 april, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

NAC Breda vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 23 april, 2021

21:00, Rat Verlegh-stadion

Geen publiek

Excelsior vs
FC Dordrecht

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 30 april, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

NAC Breda vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 23 april, 2021

21:00, Rat Verlegh-stadion

Geen publiek

Excelsior vs
FC Dordrecht

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 30 april, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek