Eindelijk weer publiek in ons Van Donge & De Roo Stadion bij regioderby

7 april 2021

In speelronde 36 mogen wij eindelijk weer toeschouwers ontvangen in ons stadion. Op vrijdag 30 april spelen wij in ons Van Donge & De Roo Stadion tegen FC Dordrecht. Hierbij mogen 625 toeschouwers aanwezig zijn, zo heeft de overheid bepaald. Dit is mogelijk doordat het betaald voetbal op de definitieve lijst staat van de overheid met evenementen en locaties die in april een pilot mogen doen met sneltesten.

Eindelijk weer toeschouwers
De pilots in april zijn bedoeld om met sneltesten veilig en verantwoord sociale activiteiten te heropenen. Op dit moment hebben we nog niet meer informatie over het bezoeken van deze wedstrijd. ,,Wij zijn natuurlijk erg blij dat we eindelijk weer toeschouwers mogen ontvangen’’, reageert algemeen directeur Ferry de Haan. ,,Aan het begin van dit seizoen hebben we ook twee duels met publiek gespeeld en wij snakken ernaar om onze supporters en sponsors weer gewoon op de tribune te zien. Achter de schermen zijn we druk bezig om te kijken hoe we dit moeten en kunnen organiseren en zodra dat duidelijk is, zullen we hierover naar buiten treden.’’

Veilig en verantwoord
Eerder zijn de bijna 130 wedstrijden die aan het begin van het seizoen met beperkt publiek werden gespeeld uitstekend verlopen. Dankzij alle protocollen en investeringen in het coronaproof maken van de stadions en het feit dat de bezoekers in de buitenlucht zitten, zijn er geen gevallen bekend van personen die in een stadion besmet zijn geraakt. Dit blijkt ook uit de evaluaties van gemeenten, politie en auditteam Voetbal en Veiligheid. Met de nieuwe ontwikkelingen van bijvoorbeeld de sneltesten kunnen events sneller veilig en verantwoord heropend worden, bleek onlangs uit de eerste resultaten van het onderzoek. Ook hebben er inmiddels Fieldlab-experimenten plaatsgevonden bij drie voetbalwedstrijden.

Hele mooie, nieuwe stap
,,We onderhouden intensief contact met het kabinet over de terugkeer van het publiek in de stadions en alle kansen en mogelijkheden die dit proces kunnen versnellen’’, stelt KNVB-directeur Eric Gudde. ,,Na de Fieldlab-experimenten bij drie wedstrijden is dit een hele mooie, nieuwe stap: voor het eerst hebben we tijdens een speelronde bij alle wedstrijden toeschouwers op de tribune. Het nieuwe wettelijk kader voor sneltesten moet in mei actief worden. Met nog een aantal spannende speelrondes te gaan, is het realistisch dat dit seizoen eindigt zoals we het is begonnen: met supporters in de stadions die de spelers aanmoedigen.’’

Meer Nieuws

vr 16 april 2021

Sondre Skogen kopt Excelsior naar verdiend punt tegen Telstar

Deze 1-1 was op basis van de hele wedstrijd misschien logisch, maar op basis van het…

Lees meer

do 15 april 2021

Excelsior maakt zich op voor uitduel tegen SC Telstar

Na de 2-1 overwinning in eigen stadion tegen N.E.C. speelt Excelsior Rotterdam morgenavond in Velsen-Zuid tegen…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

NAC Breda vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 23 april, 2021

21:00, Rat Verlegh-stadion

Geen publiek

Excelsior vs
FC Dordrecht

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 30 april, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

NAC Breda vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 23 april, 2021

21:00, Rat Verlegh-stadion

Geen publiek

Excelsior vs
FC Dordrecht

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 30 april, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

NAC Breda vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 23 april, 2021

21:00, Rat Verlegh-stadion

Geen publiek

Excelsior vs
FC Dordrecht

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 30 april, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

NAC Breda vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 23 april, 2021

21:00, Rat Verlegh-stadion

Geen publiek

Excelsior vs
FC Dordrecht

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 30 april, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek