6.N.E.C.3047+15
7.FC Utrecht3045+2

15.Excelsior3025-20
Bekijk de hele ranglijst

Excelsior Rotterdam kwam in eigen Van Donge & De Roo Stadion niet verder dan 0-0 tegen Jong PSV. Tegen de compact spelende Eindhovense beloften wisten de Kralingers nauwelijks mogelijkheden te creëren. Zodoende kon de ploeg Marinus Dijkhuizen geen cadeau schenken bij zijn honderdste wedstrijd als hoofdtrainer van Excelsior Rotterdam.

Nauwelijks gevaarlijk

Excelsior Rotterdam begon het huidige seizoen in augustus vorig jaar met de uitwedstrijd tegen Jong PSV. Toen werd met 1-6 gewonnen. In eigen stadion kwamen de Kralingers niet in de buurt van deze cijfers. Excelsior kon nauwelijks gevaarlijk worden en kwam dan ook niet tot scoren. De beloften van PSV waren nog het dichtstbij een treffer, maar topschutter Fode Fofana schoof de bal naast het doel.

Reuven Niemeijer in actie in de thuiswedstrijd tegen Jong PSV.

Sondre Skogen mocht opnieuw in de basisopstelling starten.

Tegen de vuisten

Voor PSV’er Mees Kreekels duurde het duel amper een minuut. Hij kwam aan de zijlijn verkeerd terecht en moest het veld noodgedwongen per brancard verlaten. Kort daarna ging Elías Már Ómarsson, die terug was in de basisopstelling, neer in de zestien. Scheidsrechter Nick Smit zag hier echter geen strafschop in. Drie minuten later schoot Ómarsson de bal tegen de vuisten van doelman Vincent Müller.

Grootste kans

Namens Jong PSV probeerde Fode Fofana het van afstand, maar Julian Baas blokte zijn schot. Een kwartier later slalomde Fofana langs alles en iedereen in de zestien, maar hij kwam niet tot een schot. Nadat Ómarsson meteen daarna in de handen kopte van doelman Müller, kreeg de topscorer van Jong PSV de grootste kans van de eerste helft. Hij schoof de bal naast het doel van Alessandro Damen.

Dreigend

Deze minuten vlak voor rust markeerden het deel van de wedstrijd waarin het meest gebeurde voor beide doelen. In de tweede helft was er nog een fase waarin Jong PSV een aantal keer dreigend was, maar Damen wist deze avond zijn doel schoon te houden. Excelsior wist na rust amper nog gevaarlijk te worden. Brandon Ormonde Ottewill probeerde het van grote afstand en doelman Müller keerde een schot van de ingevallen Ahmad Mendes Moreira. Daar bleef het bij, waardoor het duel eindigde in 0-0.

Joël Zwarts probeert dreigend te worden in het duel tegen Jong PSV.

Siebe Horemans ziet de bui van de dreigende 0-0 al hangen.