6.N.E.C.3047+15
7.FC Utrecht3045+2

15.Excelsior3025-20
Bekijk de hele ranglijst

Excelsior Rotterdam schoot uit de startblokken in de regioderby tegen FC Dordrecht. Na 11 minuten spelen stond het al 2-0 door treffers van Ómarsson en Niemeijer. Uiteindelijk wonnen de Kralingers de eerste wedstrijd met publiek sinds september met 3-0.

Grote glimlach

Met een grote glimlach op hun gezicht kwamen de meeste supporters ruim op tijd het Van Donge & De Roo Stadion binnen. Voor het eerst sinds maanden konden 625 supporters hun club vanavond live aan het werk zien. Er stonden lange rijen voor een koud biertje op het fanplein waar fans elkaar eindelijk weer eens konden ontmoeten. ‘Een euforisch gevoel’, zo omschreef een van de supporters zijn gevoel.

Inspireerden

De toeschouwers op de tribune inspireerden de spelers van Excelsior Rotterdam in de openingsfase van de regioderby tegen FC Dordrecht. Na twee minuten zette Elías Már Ómarsson de Kralingers op voorsprong en 9 minuten later krulde Reuven Niemeijer de 2-0 in de verre hoek. Joël Zwarts, Ómarsson en Siebe Horemans waren kort daarna zelfs dichtbij 3-0, maar die ballen gingen er niet in.

Reuven Niemeijer was opnieuw trefzeker voor Excelsior.

Elías Már Ómarsson scoorde twee keer tegen FC Dordrecht.

‘Wij zijn negatief!’

De gasten konden weinig tegenover de mogelijkheden van Excelsior zetten. Jari Schuurmans probeerde het twee keer van afstand, maar trof geen doel. Op de tribunes vermaakten de supporters zich intussen prima. Ze kregen allemaal een gratis zak patat en schreeuwden intussen: ‘Wij zijn negatief!’, verwijzend naar de verplichte coronatest die alle toeschouwers moesten ondergaan.

Tweede treffer

Vijf minuten na rust was het 3-0. Joël Zwarts gaf de bal mee aan Ómarsson en de IJslander kon vervolgens zijn tweede treffer van de avond maken. Niemeijer en Ómarsson kregen daarna mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar dat lukte niet. De ingevallen Thomas Verhaar schoot en vrije trap net langs de kruising en Dehninio Muringen miste namens FC Dordrecht de kans op de eretreffer.

Energie

,,Het is veel leuker met publiek op de tribune’’, zei Elías Már Ómarsson na afloop van de wedstrijd. ,,Het is niet leuk om in lege stadions te spelen, het is fijn om de mensen terug te zien op de tribunes. Dat geeft energie. We begonnen inderdaad goed aan de wedstrijd, scoorden snel twee goals en controleerden het duel daarna. Het was een goede overwinning van ons.’’

De supporters kon Excelsior eindelijk weer live aan het werk zien.

Mats Wieffer in actie in het thuisduel tegen FC Dordrecht.

Man of the Match

Elías Már Ómarsson was in de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht ouderwets op dreef. De IJslander scoorde na twee minuten wedstrijd de openingstreffer en tekende vijf minuten na rust voor de 3-0 eindstand. Ómarsson bracht zijn seizoentotaal hierbij op 21 treffers. Het publiek, dat live voetbal maanden heeft moeten missen, genoot van het duel en koos Ómarsson tot man of the match.