Ferry de Haan vertrekt bij Excelsior, en gaat naar SC Heerenveen

21 april 2021

Ferry de Haan vertrekt per 1 juni als algemeen directeur bij Excelsior Rotterdam. Hij gaat naar SC Heerenveen waar hij de nieuwe technisch manager wordt. De Haan was in totaal 21 jaar werkzaam bij Excelsior Rotterdam als speler, jeugdtrainer, commercieel manager en algemeen directeur.

Moeilijke beslissing
,,Het is een heel moeilijke beslissing geweest voor mij om deze stap te zetten’’, motiveert De Haan zijn keuze. ,,We hebben met elkaar als club mooie en goede stappen gezet sinds ik in 2007 op kantoor terechtkwam. We hebben mooie dingen meegemaakt op sportief gebied, maar ook organisatorisch. Die groei zet zich nog steeds door, al vertaalt zich dat op dit moment helaas niet in de sportieve resultaten. Dat is voor mij overigens geen reden om te vertrekken. Bij Excelsior hebben we de afgelopen jaren gebouwd aan een sterke en stabiele organisatie en de club heeft daardoor een stevige basis voor de toekomst.’’

Ambitie achterna
,,Deze kans kwam voorbij en gezien mijn eigen ambities en mijn vertrouwen in de organisatie die ik achterlaat, vind ik dat ik die moet maar ook kán pakken’’, gaat hij verder. ,,In de afgelopen jaren zijn er meerdere kansen voorbijgekomen. Toen heb ik dat om uiteenlopende redenen niet gedaan. Het is niet zo dat ik nu meteen ‘ja’ heb gezegd. Ik heb er goed over nagedacht. SC Heerenveen is een prachtige club en er ligt voor mij een mooie uitdaging op technisch gebied. Voor mezelf is het ook prettig dat ik me straks op één ding kan gaan focussen.’’

Compliment voor de club
Voorzitter Bob de Lange: ,,Uiteraard betreuren wij het vertrek van Ferry. Hij heeft met zijn prestaties in de afgelopen jaren meerdere malen de interesse gewekt van verschillende clubs. Wij wisten dat het moment een keer zou komen dat hij een stap zou maken. In onze gesprekken met Ferry merkten we ook dat hij toe was aan een nieuwe uitdaging. Tegelijkertijd zien wij dit als een mooi compliment voor de club. Het laat zien dat Excelsior niet alleen voor spelers, maar ook breder een aantrekkelijke springplank is om eenieders ambities waar te maken.’’

Technisch directeur
,,Ferry maakt het seizoen bij ons af. Zijn vertrek biedt ons de kans om de structuur binnen de directie en de organisatie op een andere manier vorm te geven. De technische portefeuille krijgt hierbij de volledige aandacht. Wij willen nog meer focus op voetbal en zullen overgaan tot het aanstellen van een technisch directeur, die zich voor de volle 100 procent kan focussen op het technische beleid en alle facetten die daarbij passen. We zijn nu met het proces bezig om het vertrek van Ferry in te vullen op een manier die bij Excelsior past, zodat deze positie op korte termijn ingevuld wordt.’’

Samen stappen gezet
,,Excelsior is als club een perfecte leerschool voor spelers, trainers en ook directieleden’’, vindt Ferry de Haan. ,,We hebben de afgelopen jaren heel wat successen bereikt met elkaar. Sportieve hoogtepunten als de promoties in 2010 en 2014, maar ook het eredivisiejaar 2017-2018 waarin we als elfde eindigden. Minstens zo mooi is de ontwikkeling die de organisatie in die jaren heeft doorgemaakt. In alle onderdelen hebben we betrokken liefhebbers, die jaar in jaar uit alle tijd en energie in de club stoppen om het maximale eruit te halen.’’

Betrokkenheid is enorm
De Haan verwijst ook naar de jeugdopleiding: ,,Die verdient alle complimenten, evenals onze maatschappelijke stichting. Ik heb mede aan de basis mogen staan van Excelsior4All en inmiddels zijn we op dat gebied subtop eredivisieniveau. Maar ook de mensen om de club heen. De sponsorgroep is enorm gegroeid en die mensen zijn vrijwel allemaal supporter geworden. De betrokkenheid is enorm. Als je ziet hoeveel mensen ons ook in de afgelopen twee moeilijkere jaren trouw zijn gebleven en ons steunen, dan weet je dat je iets moois hebt weten te bereiken. Daarom heb ik ook alle vertrouwen in de toekomst van Excelsior, met als stip aan de horizon natuurlijk het nieuwe stadion. Ik ben ervan overtuigd dat dat er gaat komen.’’

De toekomst
Ferry was in twee perioden in totaal zeven seizoenen als speler actief voor Excelsior toen hij in 2007 vanwege een blessure een punt achter zijn voetbalcarrière zette. Hij maakte meteen de overstap binnen de organisatie. Hij ging op kantoor aan de slag als commercieel medewerker en werd jeugdtrainer. In 2010 volgde hij Eric Ronkes op als commercieel directeur en twee jaar later Simon Kelder als algemeen directeur. ,,Zelf heb ik veel te danken aan Excelsior. De club is bijna de helft van mijn leven geweest, maar ik denk dat dit het moment voor mij is om die stap te maken. En dat biedt ook voor Excelsior weer kansen. Ik heb er alle vertrouwen in dat de club ook zonder mij de volgende stap gaat zetten.’’

Meer Nieuws

vr 11 juni 2021

Speelschema Keuken Kampioen Divisie seizoen 2021-2022

De KNVB heeft vandaag het definitieve speelschema gepresenteerd voor de Keuken Kampioen Divisie seizoen 2021-2022. Kijk…

Lees meer

do 10 juni 2021

Excelsior pakt samen met partners de werkplekken en faciliteiten aan

Na het in eigen beheer nemen van de parkeerfaciliteiten, de wijzigingen in organisatiestructuur, invulling van nieuwe…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN