Nederlaag voor Excelsior Vrouwen na rode kaart

2 april 2021

In de laatste wedstrijd in de Eredivisie Cup speelde Excelsior Rotterdam Vrouwen tegen ADO Den Haag. De Kralingers wilden vooral een goed resultaat behalen om met een goed gevoel de play-offs in te gaan. Helaas werd met 4-1 verloren. Keepster Simara van der Valk kreeg halverwege de tweede helft een rode kaart.

Binnengeschoten
ADO Den Haag kwam al snel op voorsprong door een lage voorzet op voormalig Excelsior-speelster Eline Koster, die haar eerste doelpunt maakte van deze wedstrijd. Twee minuten later was het gelijk. Een vrije trap van Frederique Nieuwland werd kort voor het doel aangeraakt door ADO-speelster Priscilla Mesker, waardoor de keepster verrast werd. In de negende minuut was het weer raak voor ADO Den Haag. Na een dieptepass kon Manon van Raay binnenschieten.

Harde klap
Na het vermakelijke eerste kwartier kwam de wedstrijd meer tot rust en werd er eigenlijk weinig gecreëerd. Jammer genoeg kwam er wel een harde klap voor het elftal van Richard Mank, want Julia Ibes moest met een blessure gewisseld worden. Na dit moment kreeg Excelsior nog wel een goede kans. Anne Bhagerath kon echter net niet uithalen uit een voorzet, waardoor Excelsior Rotterdam Vrouwen ging rusten met een 2-1 achterstand.

Rode kaart
Na een dubbele wissel in de rust schoot Excelsior fel uit de startblokken. De eerste kans was voor Kim Hendriks. Zij haalde vol uit, maar zag haar schot net aangeraakt worden door een speelster van ADO Den Haag.In de 65e minuut kwam een beslissend moment van de wedstrijd. Eline Koster werd alleen op de keepster Simara van der Valk gestuurd en zij botsten net buiten het strafschopgebied tegen elkaar. De scheidsrechter oordeelde dat Koster was doorgebroken en toonde Van der Valk een rode kaart.

Kleine kansen
Met tien speelsters – Ricci Geenen kwam in de ploeg voor Lieke Huijsmans – probeerde Excelsior nog iets aan de achterstand te doen. Helaas kwam de ploeg niet meer in het spel voor en werd het een kwartier voor tijd 3-1 door Eline Koster. Er waren nog kleine kansen voor Naomi Piqué en Marthe van Erk die beiden via de flanken vrijkwamen, maar niet konden uithalen. In de blessuretijd werd het zelfs nog 4-1 voor ADO Den Haag door een treffer van Pleun Raaijmakers.

3. Eline Koster 1-0
6. Priscilla Mesker 1-1 (eigen doel)
9. Manon van Raay 2-1
76. Eline Koster 3-1
92. Pleun Raaijmakers 4-1