6.N.E.C.2639+10
7.Go Ahead Eagles2637+3

15.Excelsior2622-18
Bekijk de hele ranglijst

Even leek Excelsior Rotterdam in de blessuretijd alsnog met drie punten naar huis te gaan. Reuven Niemeijer had na de late gelijkmaker van Sondre Skogen de 1-2 op zijn schoen, maar schoof de bal rakelings naast het doel. Daardoor moesten de Kralingers genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel.

Twee handen vol kansen

Deze 1-1 was op basis van de hele wedstrijd misschien logisch, maar op basis van het spel van Excelsior in het tweede bedrijf waren drie punten verdiend geweest. Twee handen vol kansen kregen de Kralingers om de 1-0 achterstand om te buigen. Deze achterstand liepen de Kralingers op in de matige eerste helft, waarin maar weinig te genieten viel in Velsen-Zuid.

Mats Wieffer in actie in de uitwedstrijd tegen SC Telstar.

Elías Már Ómarsson kreeg kansen, maar kwam niet tot scoren.

Dreigend

Het was Ozan Kökcü die de enige treffer maakte van de eerste 45 minuten. Hij deed dit op aangeven van Cas Dijkstra. Telstar had nog een aantal mogelijkheden, terwijl Excelsior dreigend was via Elías Már Ómarsson en Ahmad Mendes Moreira. Het ontbrak de Kralingers echter aan pit om het de thuisploeg – met onder meer aanstaand Excelsior-speler Redouan El Yaakoubi in de gelederen – echt lastig te maken.

Sterk uit de kleedkamer

Dat lukte Excelsior na rust wel, want de ploeg van Marinus Dijkhuizen kwam sterk uit de kleedkamer. De tweede helft was amper begonnen of Ahmad Mendes Moreira was al twee keer dichtbij de gelijkmaker. De eerste keer raakte hij de bal niet goed, de tweede mogelijkheid werd gekeerd door doelman Jasper Schendelaar. Na ruim een uur spelen was ook Ómarsson dichtbij de 1-1, maar ook nu stond Schendelaar in de weg. Dit herhaalde zich drie minuten later toen Mendes Moreira het nog eens probeerde.

Lege handen

Het bleef niet bij deze kansen, waardoor de gelijkmaker lang in de lucht hing. Helaas voor Excelsior wilde het doelpunt maar niet vallen. Sondre Skogen zag zijn schot tegen medespeler Thomas Oude Kotte aankomen, terwijl Ómarsson na een pass van Luigi Bruins in het zijnet schoot. Amper in het veld kon Dylan Seys uithalen, maar ook die bal ging naast in plaats van in het doel. Toen ook Brandon Ormonde Ottewill op aangeven van Seys naast schoot, leken de Kralingers met lege handen naar huis te moeten.

Verdiende gelijkmaker

In de laatste minuut van de reguliere speeltijd was het gelukkig alsnog raak. Uit een corner van Luigi Bruins zorgde de Noor Sondre Skogen met zijn eerste doelpunt als profspeler alsnog voor de verdiende gelijkmaker. Het had diep in de blessuretijd nog mooier kunnen worden voor Excelsior. Reuven Niemeijer kon de 1-2 maken, maar schoot de bal rakelings langs het doel. Excelsior had het duel van Telstar kunnen en misschien wel moeten winnen, maar liet dit na door een gebrek aan scherpte voor het doel.

Marinus Dijkhuizen juicht na de verdiende gelijkmaker van Sondre Skogen.

Sondre Skogen balt zijn vuisten nadat hij de 1-1 heeft gemaakt.