6.N.E.C.3047+15
7.FC Utrecht3045+2

15.Excelsior3025-20
Bekijk de hele ranglijst

Excelsior Rotterdam hoopte nog op een wonder richting de play-offs, maar kon zelf geen vuist maken tegen Jong AZ. Uiteindelijk won Roda JC Kerkrade, waardoor het niet meer uitmaakte. Maar naast de wedstrijd (2-1 verlies) verloren de Kralingers Reuven Niemeijer met een blessure en Julian Baas met een rode kaart.

Voor de eer

Woensdag staat de laatste wedstrijd van dit voor Excelsior Rotterdam bepaald niet vlekkeloos verlopen seizoen op het programma. Tegenstander Go Ahead Eagles maakt dan nog kans op rechtstreekse promotie. De Kralingers spelen die avond alleen nog voor de eer en om afzwaaiende clubiconen Luigi Bruins en Sander Fischer een waardig afscheid te gunnen.

Rampspoed

Dit duel volgt op een avond vol rampspoed voor Excelsior. Mats Wieffer veroorzaakte op slag van rust de strafschop, waaruit Jelle Duin de 2-1 maakte. Hij kreeg daarbij zijn tiende gele kaart, waardoor hij het slotduel moet missen. Kort daarvoor was Reuven Niemeijer geblesseerd uitgevallen. Na rust kreeg Julian Baas een rode kaart, waardoor Excelsior het duel met tien man moest uitspelen.

Elías Már Ómarsson zette Excelsior nog wel op voorsprong tegen Jong AZ.

Reuven Nieijmeijer viel in de eerste helft met een blessure uit.

Gesteund

De avond op het AFAS Trainingscomplex was nog wel zo goed begonnen. De Kralingers – vanaf de dijk gesteund door enkele meegereisde supporters – kwamen al na zeven minuten spelen op een 0-1 voorsprong. Thomas Oude Kotte bediende Elías Már Ómarsson en de IJslander schoof de bal binnen. Tien minuten later was het gelijk door Jelle Duin, die op slag van rust dus ook de strafschop verzilverde. De gelijkmaker zorgde ervoor dat Excelsior de grip op het duel volledig kwijtraakte.

Niet echt lekker

Ook na rust kwam Excelsior nooit meer echt lekker in de wedstrijd. De ploeg probeerde het nog wel, maar werd niet echt dreigend meer. Pas zes minuten voor tijd kreeg Ómarsson een enorme kans op de gelijkmaker, nadat hij kort daarvoor op aangeven van de ingevallen Sander Fischer ook al gevaarlijk was geweest. Bij de eerste mogelijkheid kon hij niet lekker uithalen, de tweede schoof hij simpelweg naast het doel.

Continue plaag

De 2-2 was eerlijkheidshalve ook niet verdiend geweest, want de beloften van AZ waren simpelweg feller en dreigender dan Excelsior. Vooral de ingevallen Ernest Poku (pas 16) was een continue plaag voor de Excelsior-verdediging. Het is dat hij het vizier niet op scherp had staan, want anders had Jong AZ het duel al veel eerder definitief beslist. Dat gebeurde niet, waardoor Excelsior mocht blijven hopen. Het bleef echter bij 2-1, waardoor Excelsior opnieuw een vervelende avond beleefde.