Jong AZ 2 - Excelsior 1

Excelsior Rotterdam beleeft vervelende avond tegen Jong AZ

7 mei 2021

Stand 2020-2021

#GSP+/-
1.SC Cambuur3892+73
2.Go Ahead Eagles3877+37
3.De Graafschap3877+20
4.Almere City FC3875+27
5.NAC Breda3873+34
6.FC Volendam3866+27
7.N.E.C.3866+23
8.Roda JC3857+6
9.Excelsior3848-1
Bekijk de hele ranglijst

Excelsior Rotterdam hoopte nog op een wonder richting de play-offs, maar kon zelf geen vuist maken tegen Jong AZ. Uiteindelijk won Roda JC Kerkrade, waardoor het niet meer uitmaakte. Maar naast de wedstrijd (2-1 verlies) verloren de Kralingers Reuven Niemeijer met een blessure en Julian Baas met een rode kaart.

Voor de eer

Woensdag staat de laatste wedstrijd van dit voor Excelsior Rotterdam bepaald niet vlekkeloos verlopen seizoen op het programma. Tegenstander Go Ahead Eagles maakt dan nog kans op rechtstreekse promotie. De Kralingers spelen die avond alleen nog voor de eer en om afzwaaiende clubiconen Luigi Bruins en Sander Fischer een waardig afscheid te gunnen.

Rampspoed

Dit duel volgt op een avond vol rampspoed voor Excelsior. Mats Wieffer veroorzaakte op slag van rust de strafschop, waaruit Jelle Duin de 2-1 maakte. Hij kreeg daarbij zijn tiende gele kaart, waardoor hij het slotduel moet missen. Kort daarvoor was Reuven Niemeijer geblesseerd uitgevallen. Na rust kreeg Julian Baas een rode kaart, waardoor Excelsior het duel met tien man moest uitspelen.

Elías Már Ómarsson zette Excelsior nog wel op voorsprong tegen Jong AZ.

Reuven Nieijmeijer viel in de eerste helft met een blessure uit.

Gesteund

De avond op het AFAS Trainingscomplex was nog wel zo goed begonnen. De Kralingers – vanaf de dijk gesteund door enkele meegereisde supporters – kwamen al na zeven minuten spelen op een 0-1 voorsprong. Thomas Oude Kotte bediende Elías Már Ómarsson en de IJslander schoof de bal binnen. Tien minuten later was het gelijk door Jelle Duin, die op slag van rust dus ook de strafschop verzilverde. De gelijkmaker zorgde ervoor dat Excelsior de grip op het duel volledig kwijtraakte.

Niet echt lekker

Ook na rust kwam Excelsior nooit meer echt lekker in de wedstrijd. De ploeg probeerde het nog wel, maar werd niet echt dreigend meer. Pas zes minuten voor tijd kreeg Ómarsson een enorme kans op de gelijkmaker, nadat hij kort daarvoor op aangeven van de ingevallen Sander Fischer ook al gevaarlijk was geweest. Bij de eerste mogelijkheid kon hij niet lekker uithalen, de tweede schoof hij simpelweg naast het doel.

Continue plaag

De 2-2 was eerlijkheidshalve ook niet verdiend geweest, want de beloften van AZ waren simpelweg feller en dreigender dan Excelsior. Vooral de ingevallen Ernest Poku (pas 16) was een continue plaag voor de Excelsior-verdediging. Het is dat hij het vizier niet op scherp had staan, want anders had Jong AZ het duel al veel eerder definitief beslist. Dat gebeurde niet, waardoor Excelsior mocht blijven hopen. Het bleef echter bij 2-1, waardoor Excelsior opnieuw een vervelende avond beleefde.

Samenvatting

Doelpunten deze wedstrijd

7. Elías Már Ómarsson 0-1
17. Jelle Duin 1-1
45. Jelle Duin 2-1 (strafschop)

Scheidsrechter: Robin Gansner

Excelsior Rotterdam

1. Alesandro Damen (K)(A)
2. Siebe Horemans
4. Thomas Oude Kotte
5. Robin van der Meer
8. Mats Wieffer
9. Elías Már Ómarsson
10. Luigi Bruins
11. Joël Zwarts
15. Sondre Skogen
18. Ahmad Mendes Moreira
22. Reuven Niemeijer

Wissels Excelsior Rotterdam:
38. Julian Baas in plaats van Reuven Niemeijer
58. Nathan Tjoe-A-On in plaats van Luigi Bruins
76. Sander Fischer in plaats van Sondre Skogen

Meer Nieuws

vr 11 juni 2021

Speelschema Keuken Kampioen Divisie seizoen 2021-2022

De KNVB heeft vandaag het definitieve speelschema gepresenteerd voor de Keuken Kampioen Divisie seizoen 2021-2022. Kijk…

Lees meer

do 10 juni 2021

Excelsior pakt samen met partners de werkplekken en faciliteiten aan

Na het in eigen beheer nemen van de parkeerfaciliteiten, de wijzigingen in organisatiestructuur, invulling van nieuwe…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN