Excelsior speelt gelijk tegen VV Alkmaar en blijft derde in poule B

21 mei 2021

De laatste uitwedstrijd van het seizoen 2020-2021 tegen VV Alkmaar was voor Excelsior Rotterdam Vrouwen misschien wel de belangrijkste. Bij winst zou plek 3 in Poule B zeker zijn. De wedstrijd tegen VV Alkmaar was in evenwicht en de wind speelde een grote rol. Uiteindelijk speelden de ploegen doelpuntloos gelijk, waardoor Excelsior met nog één ronde te gaan in elk geval boven VV Alkmaar blijft staan.

Wind mee
De eerste helft stond Excelsior Rotterdam aan de kant waar het de wind mee had en dit leverde voor de ploeg veel kansen op. Naomi Piqué leek al in de 7e minuut Isa Kagenaar voor de keepster te zetten, maar helaas zag ze haar pass op het laatste moment geblokt worden. VV Alkmaar kwam amper van de eigen helft af op een paar sporadische momenten na. Hierdoor bleef Excelsior de dominante partij wat de kansen betreft. De Rotterdammers probeerden op voorsprong te komen via schoten van Danielle Noordermeer, Naomi Piqué en tot tweemaal toe Marthe van Erk. Maar helaas konden ze de keepster van VV Alkmaar niet passeren en was het halverwege nog steeds 0-0.

Lastiger
In de tweede helft was het lastiger voor Excelsior. Keepster Isa Pothof moest alert blijven op schoten van afstand en dat was ze gelukkig, waardoor ze vijf minuten na rust een hard afstandsschot kon pakken. Hierna leek VV Alkmaar op voorsprong te komen, maar de doelpuntenmaakster stond buitenspel. In de 54e minuut kreeg VV Alkmaar de grootste kans van de wedstrijd, maar gelukkig konden zowel Pothof als de lat redding brengen voor de ploeg uit Rotterdam. Richard Mank bracht Iris van Bokhoven en Stephanie Coelho Aurelio in de ploeg om voor meer dreiging te zorgen. Dit resulteerde in wat momenten voor Excelsior.

Centimeter te kort
Een onderschepping van Iris van Bokhoven zorgde ervoor dat Naomi Piqué een geweldige actie kon maken en hard op doel schoot. Helaas werd haar schot op het laatste moment geblokt. De grootste kans voor Excelsior Rotterdam was in de allerlaatste secondes van de wedstrijd. Nikki Ridder maakte een goede actie aan de zijlijn en gaf de bal hard en laag voor op de vrijstaande Iris van Bokhoven. Zij leek de bal bijna binnen te glijden, maar kwam een centimeter te kort. Na deze kans floot de scheidsrechter gelijk af en bleef plek 3 in poule B behouden. De voorsprong is echter maar 1 punt en dus blijft het tot de laatste speelronde spannend.

Gele kaarten: Koopman (VV Alkmaar), Nieuwland, Vaudo (Excelsior Rotterdam)