Excelsior Vrouwen pakt verdiend punt tegen PEC Zwolle

7 mei 2021

Excelsior Rotterdam Vrouwen is in de reguliere competitie ongeslagen tegen PEC Zwolle. In het eerste duel in de play-offs zag Excelsior een doelpunt afgekeurd worden en leken de vrouwen, ondanks een goede wedstrijd, te gaan verliezen. Een late treffer uit een strafschop van Frederique Nieuwland zorgde alsnog voor een verdiend gelijkspel (1-1).

Strafschop
Excelsior Rotterdam maakte het PEC Zwolle heel lastig, maar werd pas in de 91e minuut beloond voor haar harde werken. Frederique Nieuwland gaf uit een corner een goede voorzet die op de hand belandde van een speelster van PEC Zwolle. De scheidsrechter gaf Excelsior een strafschop, die door diezelfde Nieuwland hard werd binnengeschoten in de linkerhoek.

Miscommunicatie
Het eerste kwartier van de wedstrijd was volledig voor PEC Zwolle tegen een slordig Excelsior. PEC Zwolle zette de verdediging van Excelsior Rotterdam onder druk met goed voetbal en kwam al in de zevende minuut op voorsprong door β€˜miscommunicatie in de laatste linie van Excelsior’, aldus hoofdtrainer Richard Mank. Na dit moment leek het alsof Excelsior was wakker geschud en PEC Zwolle. De Kralingers onderschepten bijna elke pass van PEC Zwolle en drukten de gasten de verdediging in.

Ommekeer
Dit leverde niet hele grote kansen op, maar wel dreiging vanuit de counters van Excelsior. Een van oorzaken van deze ommekeer was de goede eerste helft van Nieuwland, die in de eerste 20 minuten al drie onderscheppingen had, twee schoten op goal en ook nog eens uit twee vrije trappen goede voorzetten gaf. Jammer genoeg leverde dit geen doelpunt op voor de Kralingers en dus ging de ploeg rusten met een 0-1 achterstand.

Gevaarlijk
Excelsior kwam na rust goed uit de kleedkamer en zette de lijn van de eerste helft door. In de 47e minuut had Nieuwland een gevaarlijk schot, maar helaas zag ze de bal net naast gaan. Excelsior bleef druk zetten en aanvallen en in de 51e minuut leken ze de stand gelijk te trekken. Een vrije trap van Nieuwland werd binnengetikt door Marthe van Erk, maar helaas ging de vlag omhoog vanwege buitenspel. Hierna leek PEC Zwolle weer gevaarlijk te worden, maar kwam er niet echt een kans.

Prachtige redding
Marthe van Erk kreeg uiteindelijk de grootste kans van de wedstrijd, nadat Isa Kagenaar de bal opzij legde. Van Erk leek te gaan scoren, maar de keepster van PEC Zwolle had een geweldige redding in huis waardoor ze haar doel schoon hield. Vervolgens kwam Excelsior via de genoemde penalty verdiend op gelijke hoogte. In de laatste minuut was er nog een vrije trap voor Zwolle op een gevaarlijke plek. De bal leek de kruising in te vliegen, maar Isa Pothof had een prachtige redding in huis, waardoor er een punt in Kralingen bleef.

Bekijk hieronder de reactie van aanvoerder Nidia Bos:

Doelpunten:
7. Dominique Bruinenberg 0-1
91. Frederique Nieuwland 1-1 (strafschop)

Gele kaarten: Noordermeer, De Breij (Excelsior Rotterdam), Pruim (PEC Zwolle)

Opstelling Excelsior Rotterdam:
1. Isa Pothof (K)
2. Nikki Ridder
3. Nidia Bos (A)
4. Frederique Nieuwland
8. Anne Bhagerath
9. Marthe van Erk
11. Nadine de Breij
12. Naomi Pique
15. DaniΓ«lle Noordermeer
16. Joy Kersten (63. Iris van Bokhoven)
18. Isa Kagenaar

Meer Nieuws

vr 11 juni 2021

Volle stadions bij seizoenstart!

De aftrap van het nieuwe seizoen in de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en Pure Energie Eredivisie…

Lees meer

vr 11 juni 2021

Speelschema Keuken Kampioen Divisie seizoen 2021-2022

De KNVB heeft vandaag het definitieve speelschema gepresenteerd voor de Keuken Kampioen Divisie seizoen 2021-2022. Kijk…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN