Excelsior 0 - Go Ahead Eagles 1

Go Ahead Eagles promoveert na overwinning op Excelsior

12 mei 2021

Stand 2020-2021

#GSP+/-
1.SC Cambuur3892+73
2.Go Ahead Eagles3877+37
3.De Graafschap3877+20
4.Almere City FC3875+27
5.NAC Breda3873+34
6.FC Volendam3866+27
7.N.E.C.3866+23
8.Roda JC3857+6
9.Excelsior3848-1
Bekijk de hele ranglijst

Het bleef lang 0-0 in de laatste wedstrijd van het seizoen 2020-2021 tegen Go Ahead Eagles. De gasten moesten winnen om uitzicht te houden op rechtstreekse promotie. De gewenste treffer viel acht minuten voor tijd door een kopbal van oud-Excelsior-speler Bas Kuipers.

Spanning

Op voorhand wisten de Kralingers dat de negende plaats in de Keuken Kampioen Divisie het maximale was. Voor tegenstander Go Ahead Eagles stond er heel wat meer op het spel. De Deventenaren moesten winnen van Excelsior Rotterdam om uitzicht te houden op rechtstreekse promotie. De spanning was continue voelbaar in het Van Donge & De Roo Stadion.

Afscheid

Deze wedstrijd was tevens de laatste wedstrijd van spelers als Luigi Bruins en Sander Fischer, die afscheid nemen van het profvoetbal. Maar ook voor doelman Alessandro Damen en verschillende andere spelers was dit de laatste wedstrijd voor Excelsior.

ElΓ­as MΓ‘r Γ“marsson in actie in het duel tegen Go Ahead Eagles.

Robin van der Meer kopt een bal weg.

Geen goals

Go Ahead Eagles kwam na dertien minuten bijna op voorsprong, maar het schot van Boyd Lucassen spatte tegen de paal naast Alessandro Damen. Namens Excelsior schoot Ahmad Mendes Moreira de bal maar net naast. Kort voor rust kregen beide teams nog een mogelijkheid, maar halverwege waren nog geen goals te noteren.

Regenval

Na rust bleef het vooral spannend. Inmiddels was de wedstrijd in Doetinchem stilgelegd vanwege de regenval, maar in Rotterdam ging het duel door. Pogingen van Zakaria Eddahchouri en Giannis Botos werden van de lijn gehaald. En JoΓ«l Zwarts schoot de bal voorlangs het doel. Acht minuten voor tijd was het alsnog raak voor Go Ahead Eagles. Uitgerekend Bas Kuipers kopte de bal binnen.

Promotie

In de slotminuten, Luigi Bruins en Sander Fischer waren inmiddels gewisseld, bleef het bij 0-1. Pas om 22:00 uur werd het duel in Doetinchem hervat. Op het videoscherm van het Van Donge & De Roo Stadion volgden spelers en staf het restant van het duel. De Graafschap kwam echter niet tot scoren zodoende mocht de ploeg van Kees van Wonderen feestvieren vanwege de promotie naar de Eredivisie.

Luigi Bruins neemt afscheid van het profvoetbal.

Ook Sander Fischer verlaat voor de laatste keer het veld.

Bekijk hieronder de reactie van Marinus Dijkhuizen:

Doelpunten deze wedstrijd

82. Bas Kuipers 0-1

Scheidsrechter: Laurens Gerrets
Gele kaarten: Tjoe-A-On, Bruins, Zwarts, Damen, Van Rooijen (Excelsior Rotterdam), Bakker Eersteling (Go Ahead Eagles)

Excelsior Rotterdam

1. Alessandro Damen (K)(A)
2. Siebe Horemans
3. HervΓ© Matthys
4. Thomas Oude Kotte
5. Robin van der Meer
9. ElΓ­as MΓ‘r Γ“marsson
10. Luigi Bruins
11. JoΓ«l Zwarts
16. Sander Fischer
18. Ahmad Mendes Moreira
28. Nathan Tjoe-A-On

Wissels Excelsior Rotterdam:
74. Abdallah Aberkane in plaats van Nathan Tjoe-A-On
74. Redouan El Hankouri in plaats van ElΓ­as MΓ‘r Γ“marsson
87. Mitchell van Rooijen in plaats van Luigi Bruins
89. Reuven Niemeijer in plaats van Siebe Horemans
89. Dylan Seys in plaats van Sander Fischer

Meer Nieuws

vr 11 juni 2021

Volle stadions bij seizoenstart!

De aftrap van het nieuwe seizoen in de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en Pure Energie Eredivisie…

Lees meer

vr 11 juni 2021

Speelschema Keuken Kampioen Divisie seizoen 2021-2022

De KNVB heeft vandaag het definitieve speelschema gepresenteerd voor de Keuken Kampioen Divisie seizoen 2021-2022. Kijk…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN