6.N.E.C.3047+15
7.FC Utrecht3045+2

15.Excelsior3025-20
Bekijk de hele ranglijst

Het bleef lang 0-0 in de laatste wedstrijd van het seizoen 2020-2021 tegen Go Ahead Eagles. De gasten moesten winnen om uitzicht te houden op rechtstreekse promotie. De gewenste treffer viel acht minuten voor tijd door een kopbal van oud-Excelsior-speler Bas Kuipers.

Spanning

Op voorhand wisten de Kralingers dat de negende plaats in de Keuken Kampioen Divisie het maximale was. Voor tegenstander Go Ahead Eagles stond er heel wat meer op het spel. De Deventenaren moesten winnen van Excelsior Rotterdam om uitzicht te houden op rechtstreekse promotie. De spanning was continue voelbaar in het Van Donge & De Roo Stadion.

Afscheid

Deze wedstrijd was tevens de laatste wedstrijd van spelers als Luigi Bruins en Sander Fischer, die afscheid nemen van het profvoetbal. Maar ook voor doelman Alessandro Damen en verschillende andere spelers was dit de laatste wedstrijd voor Excelsior.

Elías Már Ómarsson in actie in het duel tegen Go Ahead Eagles.

Robin van der Meer kopt een bal weg.

Geen goals

Go Ahead Eagles kwam na dertien minuten bijna op voorsprong, maar het schot van Boyd Lucassen spatte tegen de paal naast Alessandro Damen. Namens Excelsior schoot Ahmad Mendes Moreira de bal maar net naast. Kort voor rust kregen beide teams nog een mogelijkheid, maar halverwege waren nog geen goals te noteren.

Regenval

Na rust bleef het vooral spannend. Inmiddels was de wedstrijd in Doetinchem stilgelegd vanwege de regenval, maar in Rotterdam ging het duel door. Pogingen van Zakaria Eddahchouri en Giannis Botos werden van de lijn gehaald. En Joël Zwarts schoot de bal voorlangs het doel. Acht minuten voor tijd was het alsnog raak voor Go Ahead Eagles. Uitgerekend Bas Kuipers kopte de bal binnen.

Promotie

In de slotminuten, Luigi Bruins en Sander Fischer waren inmiddels gewisseld, bleef het bij 0-1. Pas om 22:00 uur werd het duel in Doetinchem hervat. Op het videoscherm van het Van Donge & De Roo Stadion volgden spelers en staf het restant van het duel. De Graafschap kwam echter niet tot scoren zodoende mocht de ploeg van Kees van Wonderen feestvieren vanwege de promotie naar de Eredivisie.

Luigi Bruins neemt afscheid van het profvoetbal.

Ook Sander Fischer verlaat voor de laatste keer het veld.