Sjaak Geeve tekent als materiaalman bij Excelsior Rotterdam

5 mei 2021

Sjaak Geeve zette onlangs zijn handtekening onder zijn contract als materiaalman bij Excelsior Rotterdam. De 63-jarige inwoner van Gouderak is al sinds 2002 actief voor de jeugdafdeling van de club en werkt sinds maart één tot twee dagen in de week als materiaalman samen met John van Tilburg.

Relaxed
,,Ik ken John al sinds ik in 2002 bij de jeugdafdeling ben begonnen’’, vertelt Sjaak Geeve. ,,Hij regelde destijds vrijwel alles aan de ‘achterkant’ en ik verzorgde onder meer de barbecues voor vrijwilligers en zo. Ook gingen we altijd mee met de toernooien naar het buitenland. Daar hebben we van alles meegemaakt. Ook als materiaalman van het eerste is John altijd relaxed en hij houdt van een dolletje. Daarom vind ik het leuk om met hem samen te werken.’’

Materiaalman
De functie als materiaalman naast Van Tilburg kwam in beeld na het plotselinge overlijden in december vorig jaar van Rien van Wijk. Geeve is zelf nu nog werkzaam als kok bij de Frederikkazerne in Den Haag, maar in december stopt hij hiermee. ,,Daarom was ik op zoek naar een baantje voor 1 of 2 dagen in de week. Via John ben ik in contact gekomen met Ferry de Haan en zo is dit ontstaan. Ik vind dit niet alleen leuk vanwege de contacten, maar ook de sfeer bij de club spreekt me aan. Dat was bij de jeugdafdeling al zo. Iedereen doet normaal en dat is bij het eerste elftal niet anders.’’

Voetballiefhebber
Sjaak Geeve is een echte voetballiefhebber. Op zijn tiende begon de in Schiedam geboren Geeve met voetballen bij ONA in Gouda. Na een aantal jaren maakte hij de overstap naar SV Donk. Na zijn trouwen streek hij met zijn gezin neer in Gouderak, waar hij zijn laatste voetbaljaren bij VV Gouderak doorbracht. ,,Ik moest het hebben van mijn inzet, maar haalde daarmee wel het eerste. Op mijn 43e debuteerde ik, maar het is bij één seizoen gebleven. Ik kreeg steeds meer last van blessures, zoals aan mijn hamstring.’’

Trainerscursussen
Intussen was ook zijn zoon gaan voetballen en zo raakte Geeve geïnteresseerd in het verzorgen van trainingen. Hij ging cursussen volgen en kwam in contact met Marco van Lochem, die in de regio-Gouda een van de cursussen verzorgde. ,,Via hem kreeg ik een stageplek bij Excelsior. Ik ben daarna begonnen als jeugdtrainer van verschillende elftallen. Omdat de teams op een bepaald moment vier keer in de week gingen trainen, was dat voor mij niet meer te combineren. Daarom ben ik de laatste jaren teamleider, dit seizoen bij de onder 16 van trainers Luigi Bruins en Ronald van der Helm. Ook sta ik weer drie keer in de week op het veld als trainer van de jeugd van VV Gouderak.’’

Meer Nieuws

vr 11 juni 2021

Speelschema Keuken Kampioen Divisie seizoen 2021-2022

De KNVB heeft vandaag het definitieve speelschema gepresenteerd voor de Keuken Kampioen Divisie seizoen 2021-2022. Kijk…

Lees meer

do 10 juni 2021

Excelsior pakt samen met partners de werkplekken en faciliteiten aan

Na het in eigen beheer nemen van de parkeerfaciliteiten, de wijzigingen in organisatiestructuur, invulling van nieuwe…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN