Adrie Poldervaart levert contract in bij Excelsior

4 april 2019

Excelsior Rotterdam en Adrie Poldervaart gaan uit elkaar. De 48-jarige hoofdtrainer diende na de 1-2 nederlaag tegen NAC Breda zijn ontslag in.

Clubbelang
,,De reden is dat ik de groep naar mijn idee en gevoel niet meer kan raken’’, stelt Adrie Poldervaart in een eerste reactie. ,,Het clubbelang staat nu voorop en daarom heb ik besloten om mijn contract in te leveren. Excelsior is het belangrijkste.’’

Nadenken
,,Ik hoop dat het in het vervolg van het seizoen beter gaat met iemand anders voor de groep. Qua inzet en beleving kan ik mijzelf geen verwijten maken, over de keuzes die ik gemaakt heb gedurende het seizoen ga ik de komende tijd nog maar eens goed nadenken.”

Respecteren
,,Wij respecteren de keuze van Adrie’’, zegt algemeen directeur Ferry de Haan. ,,Het tekent hem dat hij deze keuze in het belang van Excelsior heeft gemaakt. De club heeft in zijn ogen nu iemand anders nodig. Wij vinden dit vooral ook een persoonlijk drama voor Adrie. Ik ga er vanuit dat een ieder beseft dat het niet kan zoals we gisteren voor de dag kwamen en dat het echt anders moet willen wij het eredivisieschap veiligstellen.’’

Oplossing
De trainingen worden voorlopig waargenomen door André Hoekstra en de rest van de staf. De club gaat zo snel mogelijk opzoek naar een oplossing voor de rest van het seizoen.

Terug naar overzicht